Károly herceg erdélyi vadvirágos műalkotásokat rendelt meg

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 26., szo - 13:52 időpontban

Károly herceg több tucat botanikai vízfestményt rendelt 36 nemzetközileg vezető művésztől, hogy emléket állítson az erdélyi vadvirág flórának. Azon, szennyezetlenül maradt Erdélyről van szó, írja a Guardian, amelybe a herceg húsz évvel ezelőtt szeretett bele.

A legtöbb művész brit, mint Fay Ballard, az elhunyt regényíró, JG Ballard lánya, aki elmondta: a virágmezők világszintű fontosságúak és egyesek közülük páratlanok az egész világon. Hozzátette, az ilyen virágmezőkön úgy sétál, mintha a mennyekben lenne.

Majd külön szó van Zalánpatakról, ahol Károly herceget elbűvöli a béke, a csönd és ahol napokon át kószál a milliádnyi vadvirág között.

A Guardian ismerteti, hogy míg Európában a vadvirágos mezők főleg a hegyekben és dombokon vannak, addig Erdélyben az alacsonyan fekvő vidékeken.

„Tudják maguk, hogy miket mondtam én Erdélyről? Hogy Erdély lehet a bolygó megmentésének kulcsa, a friss levegőjével meg a romlatlan paraszti életformájával meg a hagyományos népi mesterségeivel! Tudják, mennyit szívattak engem ezért a klubomban a lordok?” – kesergett Károly."

(Lovas István/Főtér)

Új hozzászólás