Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

HungaryFirst küldte be 2018. 05. 30., sze - 09:53 időpontban
Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

 

Lezajlott az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság Országos Válogatóversenye. A lovasokat a megmérettetések mellett valódi majálisi hangulat fogadta május 27-én, a pomázi Magyar Vár Tábor területén. Hazánk lovasíjászai a magyar és a koreai versenystílus mellett, a Battle Track (Vadász pálya) versenyszámban is bizonyíthatták rátermettségüket. A 25 résztvevő közül 12 versenyző jutott tovább a júliusi világbajnokságra, ahová további 33 országból várják a nevezőket.   

 

Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

 

Kihívásokkal teli nap állt az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság Országos Válogatóversenyének jelentkezői előtt május 27-én. A kora reggeli előkészületeket követően a lovasíjászok fél kilenc körül már pályára is lovagoltak, hogy megmérettessék magukat magyar, majd koreai versenystílusban. Ezt követte a Battle Track versenyszám. A feszült pillanatokat ellensúlyozták a lelkes nézők, valamint a jó hangulat, amiből nem volt hiány, hiszen az eseményt a XIII. Pomázi Lovasmajálissal együtt szervezték meg.   

 

Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

 

A koreai versenystílus során a riválisok a megfelelő dinamikára, a gyors vágtából leadott egyes lövésekre összpontosítottak. Míg az úgynevezett Battle Track versenyszám közben a megszokott FITA korongok helyett vadállatok sziluettjeit ábrázoló táblákat vettek célba a jelenlévők. A magyar versenystílus szintén kimagasló lovas- és íjásztudást igényel. Ezalatt a lovasíjászok a rendkívüli tűzsebességre, valamint a sorozatlövésekre koncentráltak.   

 

Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

 

A 25 regisztrált versenytárs közül 12 pályázó jutott tovább az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságra. Az indulók között, akik a továbbiakban is vállalták a kihívásokat, a következő sorrend alakult ki: a legjobb helyezést Maucha Levente érte el a Magyar Lovasíjász Akadémia SE képviseletében. A 2. helyet Tóth István szerezte meg, az Íjász Útja Iskola Egyesülettől, míg a 3. helyen - szintén a Magyar Lovasíjász Akadémia SE-től - Némethy Christoph végzett.

A Magyar Lovasíjász Akadémia SE tagjai közül továbbjutott emellett Maucha Ágnes, Jármy Máté, Maucha Gergely, Nyitrai Berdin Bianka, valamint Molnár Botond. A 9. helyet Gulyás László nyerte el az Íjász Útja Iskola Egyesülettől. A világbajnokságon megmérettetheti magát Fehér Dorottya, Józsa Bence és Lizicska Zsolt is, ugyancsak a Magyar Lovasíjász Akadémia SE képviseletében.     

 

Ők képviselhetik hazánkat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

 

Az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon július 3. és 8. között 34 országból várhatóan több mint 100 versenyző lesz jelen. A vetélytársak magyar, koreai és lengyel versenystílusban küzdhetnek majd meg egymással a világbajnoki címért. A kihívások mellett azonban igazi kulturális és hagyományőrző programok fogják gazdagítani a rendezvény színvonalát a pomázi Magyar Vár Táborban. A szervezők a hétvégi napokra lovagoltatással, íjásztatással, hun ételkóstolóval és harci bemutatóval, zenés gyerekprogramokkal, vásárokkal, tűzshow-val, magyar táncházzal, ezenkívül koncerttel is készülnek. Ugyanakkor a hét közben megrendezett versenyfutamokra is sok szeretettel várják a látogatókat. 

(HAOWC)

Új hozzászólás