Még keresik az elkóborolt medvét

HungaryFirst küldte be 2018. 06. 06., sze - 15:06 időpontban

Hétfőn Abony térségében figyeltek meg egy medvét, amelyet kedden Kocsér, szerda reggel pedig már Tiszaalpár környékén láttak. A megfigyelések szerint a medve jámboran viselkedett, elsősorban gyümölccsel táplálkozott, emberrel szemben nem tanúsított agressziót.

Korábban azt az információt kapta a Blikk szerkesztősége, a Duna-Ipoly Nemzeti parktól, hogy elfogták a Kocsér környékén kóborló medvét. Na most kiderült, hogy mégsem: körbevették a jószágot, de csakúgy, mint hajnalban Kocsérnál, megint megszökött!

Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park szóvivője a Blikknek szerdán kora délután elmondta: a medve elfogásáról szóló korábbi információ tévesnek bizonyult, az állat újra elszökött az elfogására indított erők elől. Most összehangolt akcióban üldözik, és próbálják annyira megközelíteni, hogy elaltassák, és elszállítsák egy olyan helyre, ahol nincs útban senkinek.

A Duna-Ipoly, a Kiskunsági és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek, és a helyi vadásztársaságok összefogásával folyamatosan nyomon követik a medvét. A Készenléti Rendőrség hőkamerával felszerelt helikopterrel, a természetvédelmi őrök drónnal is keresik a hatályos jogszabályaink szerint fokozottan védett állatot.

(MTI / Blikk nyomán)

Új hozzászólás