Porosenko lehet a kijevi homoszexuális felvonulás élén

Sebestyén Márta küldte be 2018. 06. 11., h - 14:51 időpontban

Az Európai Parlament képviselőinek egy csoportja nemrégiben levelet írtak Petro Porosenko, ukrán elnöknek, hogy szeretnék, ha csatlakozna a június 17-én Kijevben megtartandó „Büszkeség felvonulás” menetéhez. Ezt a levelet az Európai Parlament 35 képviselője írta alá. Köztük két magyar képviselő is: Jávor Benedek és Niedermüller Péter.

A dokumentum szövegében Petro Poroshenko felszólítást kap, hogy a menetelés előtt erősítse meg a biztonsági intézkedéseket. Továbbá a levél megjegyzi, hogy az ukrán hatóságok nem elég aktívan védik a szexuális kisebbségek jogait.

A kezdeményezést Rebecca Harms európai parlamenti képviselő honlapján tették közé, aki az akció kezdeményezője lett. Ebben a felhívásban hangsúlyozta, hogy: „Sürgetjük az ukrán vezetést, hogy június 17-én csatlakozzon honfitársaihoz. Ennek történelmi lépésnek kell lennie, mivel az ukránok szeretnék, ha erős, sokszínű és egyenlő demokráciává válhatnának az európai családunkban” – olvasható a levélben.

A képviselők megjegyezték, hogy Kijevben folytatják munkájukat az LMBTQI közösség alapvető jogainak biztosítása érdekében Ukrajnában.

2017-ben a kijevi "büszkeség menete" szervezői a radikális fenyegetések miatt megváltoztatták a felvonulás menetét. A részvevőket egy rendőri konvoj kísérte. Ugyanakkor a támadásokat nem lehetett elkerülni. A radikálisok megtámadták a felvonulókat. Összesen tíz ember sérült meg.

A rendőrség szerint tavaly mintegy 2,5 ezer ember vett részt a melegfelvonuláson egyenjogúságot és elfogadást hirdetve. 

A levél eredeti szövege és a képviselők aláírása:

http://rebecca-harms.de/files/1/0/10uz182bin6o/attc_vrSvMvATBHkplpeT.pdf

 

Fordította: S.M.

Forrás: https://russian.rt.com/ussr/news/521584-evroparlament-poroshenko-gei-parad

 

Új hozzászólás