Románia utolsó az Európai Unióban, ami az autópályákat illeti, Magyarország viszont jól teljesít

HungaryFirst küldte be 2018. 06. 18., h - 22:25 időpontban

Románia utolsó helyen áll az Európai Unióban, ami az autópályákat illeti, viszont Magyarország jól teljesít. Olyannyira, hogy már csak 20 kilométerünk van hátra a magyar-román határig. Ahol, ugye, elméletileg az útnak találkoznia kellene a Bukarest–Bors autópályával. Már ha a román oldalon az építkezés nem állna egy helyben... pedig áll!

És ha már a román fél nem tud előrelépni, legalább segít a magyaroknak a saját pályájuk befejezésében. Nem ingyen, persze. Az utóbbi másfél évben mi, magyarok sok ezer tonna homokot, cementet és kavicsot vettünk Romániától, hogy minél hamarabb befejezhessük az autópályáinkat. Az egyik útépítő némileg epés véleménye szerint exportálni, azt tud Románia, autópályát építeni már kevésbé. A magyarok mindjárt befutnak a vámhoz, a román pálya pedig továbbra is Kolozsvárnál áll.

Ráadásul, teljesen logikus és operatív lépésként, a magyarok szeretnék megkönnyíteni a kavicsot, egyebet szállító teherautók átkelését a határon, hogy ne kelljen kiállniuk a hatalmas sorokat a többi teherszállítóval. Ezért megegyeztek a román féllel, hogy nyitnak egy különleges határátkelőt az építőanyagokat szállító járművek számára, miáltal megduplázódik a naponta kivitt anyagmennyiség. 

Hát, így kell ezt csinálni. És van, ahol így is csinálják.

Így válik hazánk ismét BEZZEGORSZÁGGÁ a román fél részéről...

 

 

(Eredeti cikk: Stirileprotv.ro, Jean St'Ay

Fordítás: Főtér)

Új hozzászólás