Újabb győzelemmel büszkélkedhetnek a magyar lovasíjászok

HungaryFirst küldte be 2018. 06. 21., cs - 18:24 időpontban

Kezdetét vette az Európai Lovasíjász Nagydíj Sorozat (European Horseback Archery Grand Prix Series). A futam legelső állomását Franciaországban, a Gauchoux lovaglóiskola területén szervezték meg június 14. és 16. között a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (International Horseback Archery Alliance / IHAA) jóváhagyásával. Csapatversenyben a legjobb helyezést a Magyar Lovasíjász Akadémia SE tagjai érték el, akik közül egyéniben Némethy Christoph és Maucha Ágnes állhatott dobogóra.

Az Európai Lovasíjász Nagydíj Sorozatot 2014-ben rendezték meg legelőször a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség kezdeményezésére.  Az idei évadnyitó eseményen 16 országból 60 lovasíjász vett részt. Magyarország képviseletében 5 versenyző indult a megmérettetésen: Némethy Christoph, Maucha Ágnes, továbbá Benyó Krisztián a Magyar Lovasíjász Akadémia Sportegyesülettől, míg Gál Tímea és Gulyás László az Íjász Útja Iskola Egyesületet erősítve nevezett a kihívásokra.

A versenyfutamokon magyar, koreai, valamint lengyel stílusban kellett bizonyítania a résztvevőknek. A Magyar Lovasíjász Akadémia SE sportolói több dobogós helyezést is szereztek. Csapatversenyben az első helyen végeztek. Az összpontszámok alapján felnőtt kategóriában Némethy Christoph érte el a legjobb eredményt, őt követte Wojtek Osiecki (Lengyelország), majd Mihai Cozmei (Románia). A juniorok között Martin Imbert és Youn Le Gall büszkélkedhet az első és a második hellyel Franciaországból, a bronzérmet pedig Maucha Ágnes nyerte el.

„Az időjárási viszonyok megnehezítették a feladatunkat. Az eső miatt a pályák csúszósak voltak. Ettől függetlenül jó hangulatban telt a verseny és sikerült a legjobbat kihozni magunkból. Büszke vagyok a csapatra. Maucha Ágnes is remekül teljesített. Benyó Krisztián csupán 8 hónapja kezdte el a lovasíjászatot, és habár ezúttal nehezen kezelhető lovat kapott, ügyesen helytállt. A nehézségek ellenére a magyar csapat megnyerte a bajnokságot. Nagy reményekkel indulunk az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon is.” – nyilatkozta Némethy Christoph, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE vezetőedzője, aki ezelőtt Jordániában, a III. Al-Faris Nemzetközi Lovasíjász Bajnokságon nyert bajnoki címet.

Az Európai Lovasíjász Nagydíj következő futamainak Albertirsa (2018. aug. 1-5.), valamint Lengyelországban, Sypniewo (2018. szept. 14-16.) területén adnak otthont.

Érdekesség, hogy tavaly az Európai Lovasíjász Nagydíj Sorozat legelső állomását a Magyar Lovasíjász Akadémia SE szervezhette meg. Ez a rendkívüli alkalom is hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség felkérje az akadémia vezetőit az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság lebonyolítására.

Az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon - a végleges nevezések alapján - 26 országból várhatóan több mint 100 versenyző lesz jelen július 5. és 8. között, a pomázi Magyar Vár Táborban. A vetélytársak magyar, koreai és lengyel versenystílusban küzdhetnek majd meg egymással. A kihívások mellett a hétvégi napokon igazi kulturális programok fogják gazdagítani a rendezvény színvonalát. Ugyanakkor a hétköznapokon megrendezett versenyfutamokra is sok szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Újabb győzelemmel büszkélkedhetnek a magyar lovasíjászok

 

I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság

Időpont: 2018.07.05-08.

Helyszín: Magyar Vár Tábor, 2013 Pomáz, Majdán utca 1.

További információk: http://haowc.info

Új hozzászólás