„Egyre jobb magyarnak lenni a határon túl”

Sebestyén Márta küldte be 2018. 07. 01., v - 09:21 időpontban

Sok szülő dönt a magyar iskola mellett

 

Magyarországnak egyre pozitívabb a kisugárzása a Kárpát-medencében, egyre jobb magyarnak lenni a határon túl – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán – írja az MTI.

 

Csáky Csongor kiemelte, a magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban, és vannak civil szervezetek, amelyeknek fontos az ottaniak sorsa, jövője, mindez erősíti őket abban, hogy ne adják fel magyarságukat.

 

A Rákóczi Szövetség elnöke ismertette, a szövetség Gólyahír programjának lényege, hogy a Kárpát-medencében élő magyarul beszélő családokat a magyar közösségben tartsák. Példaként említette, hogy a családokkal már a gyermekek születésekor felveszik a kapcsolatot, és szeretnék elérni, hogy később magyar óvodába, iskolába kerüljenek.

 

Petrovai László, a magyariskola-választási program felelőse a műsorban elmondta, minden határon túli területnek megvan a maga sajátossága, leginkább a szórványrégióban nehéz meggyőzni a szülőket, hogy megéri magyar iskolába járatni a gyereküket.

 

Forrás: MTI, szabadmagyarszo

Borító: MTI: Nemes János (Kárpátaljai óvoda átadása)

Új hozzászólás