Fesztiválhangulat az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 02., h - 14:45 időpontban

Az izgalmas versenyfutamok mellett szórakoztató kulturális és hagyományőrző programok fogják színesíteni az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság rendezvényét. A nagyszabású eseménynek július 5. és 8. között a pomázi Magyar Vár Tábor lesz a központi helyszíne. Hét közben az ünnepélyes megnyitót követően a látványos lovasíjász versenyeké a főszerep, míg a hétvégi napokra gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is kedveskednek a vendégek számára.

Ünnepélyes megnyitóval, esti tábortűzzel és indián dobkoncerttel veszi kezdetét július 4-én az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság. A következő négy napban - a végleges nevezési lista alapján - 26 ország több mint 100 jelentkezője mérettetheti meg magát a kihívásokon. Három különböző pályán, valamint versenystílusban (magyar, koreai és lengyel) kell bizonyítaniuk az indulóknak. Hétvégén azonban a sokszínű élményprogramokból sem lesz hiány.

Megtisztelő számunkra, hogy a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (IHAA) minket kért fel az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság lebonyolítására. Úgy gondolom ez egész Magyarország számára rendhagyó alkalom, hiszen elsőként rendezhetjük meg a világ eddigi legnagyobb lovasíjász bajnokságát. A hétvégi kulturális programokkal lehetőséget szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek arra, hogy betekintést nyerjenek ennek a gyönyörű, hagyományőrző sportágnak a világába.

– nyilatkozta Némethy Zoltán, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE elnöke.

Szombat reggel megnyílik a vásártér, a standok asztalaira kerülnek a kézműves és hagyományőrző kellékek portékái. Lesz lehetőség lovaglásra, íjászkodásra, ugyanakkor olyan kedvelt gyerekprogramok sem maradnak el, mint az arcfestés, óriásbuborék fújás, vagy a nemezelés. Az érdeklődők megcsodálhatják a Csókakői Hun-ok harcászati bemutatóját, akik többek között hun ételfőzéssel is készülnek. A Magyar Történelmi Íjász Társaság interaktív kiállítása mindkét napon megtekinthető lesz, karikás ostor bemutató szintén várható, de a lóidomítás művészetével is megismerkedhetnek a résztvevők. Este pedig látványos tűz-show, valamint magyar táncház fogadja a jelenlévőket.

Másnap mezopotámiai zenével kísért solymászbemutatóval nyitják meg a felnőtt és a junior döntőt a legjobb versenyzőkkel. A versenyfutamok mellett továbbra is lehetősége lesz a látogatóknak szemügyre venni a vásárteret, nyeregbe szállhatnak, esetleg megtanulhatják az íjászkodás alapjait. Az esti időpontban a Korul Dobosok koncertje is felzendül. A díjátadó ünnepséget ezt követően vezénylik le, ahol a világbajnokság legjobban teljesített lovasíjászai állhatnak a dobogóra.

 

I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság

 

I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság

 

A versenynapok időpontja: 2018.07.05-08.

Lovasíjász fesztivál: 2018.07.07-08.

A döntő időpontja: 2018.07.08.

Helyszín: Magyar Vár Tábor, 2013 Pomáz, Majdán utca 1.

 

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

 

További információk: (haowc.info)

Új hozzászólás