Levél Sosztarits Ottó úrnak, a szombathelyi ISEUM igazgatójának

Varga Géza küldte be 2018. 07. 06., p - 06:06 időpontban
Levél Sosztarits Ottó úrnak, a szombathelyi ISEUM igazgatójának

1. ábra. Bronzkori jelvény Ócsáról (balra), a Yazilikaya-i  hettita sziklapantheon egyik sziklába faragott mondatjele (középen) és ezek pontos megfelelője a szombathelyi Iseumban (jobbra), amagyar hieroglif írás jeleivel írt írásemlékek az Ószövetségben Óg királyként emlegetett Óg sar"Óg úr", az ogur népek névadó ősének nevét őrzikTisztelt Sosztarits Ottó igazgató úr!

 

A figyelmébe ajánlom a múzeumuk területén talált, vakolatra festett mondatjelek ("eget tartó fa/oszlop" ábrázolási konvenciók) honfoglalás kori párhuzamát bemutató cikkemet, amelyben további megfeleléseket is bemutatok. Mindegyiknek jellemzője, hogy el lehet olvasni őket, mert a magyar hieroglif írás (a székely írás elődjének) jeleiből vannak összerakva. 

 

Mellékelem egy másik cikkemet is, amelyben ennek az Iseumban kiásott ábrázolási konvenciónak pontos bronzkori megfelelőjére hívom fel a figyelmet. 

 

Örvendenék és megköszönném, ha ezek lehetséges összefüggéseiről elmondaná a véleményét! Kérem, legyen szíves ezeknek az összefüggéseknek a feltárásában segíteni!

 

Üdvözli: Varga Géza írástörténész

 

A sárrétudvari honfoglalás kori csüngő jelei

Az ogur népnév hieroglifikus előfordulásai a Kárpát-medencében

 

https://2.bp.blogspot.com/-TGjrVc653nI/Wz7oucwydXI/AAAAAAADMkI/u6AGk-9c_Y4jqhSOI2srmkpIVARNDR6oQCLcBGAs/s200/cs%25C3%25ADki%2Bo%2Bbet%25C5%25B1%2BDezsericzkyt%25C5%2591l%2Bgraf.jpghttps://3.bp.blogspot.com/-P0bUaeWCtz0/Wz7o9hjla5I/AAAAAAADMkM/IJJNVy8HVswM7tPrSrK9Ruwf-DjhMseNgCLcBGAs/s200/K%25C3%25A1joni%2Bs.jpg

2. ábra. A székely írás "o/ó" (Óg) és "s" (sar/sarok) jelei, az égbolt ívét ábrázoló "o/ó" rovásbetű azért fordult függőlegesre, mert egy fapálcába nem lehet vízszintes jelet róni

Új hozzászólás