Gulyás Gergely szerint Románia egyszerűen nem jogállam!

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 08., v - 22:56 időpontban
Gulyás Gergely szerint Románia egyszerűen nem jogállam!
Gulyás Gergely, fotó: Mandiner

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Románia egyszerűen nem jogállam. Az ok: az elmúlt hetekben futószalagon született magyarellenes bírósági ítéletek.

Gulyás Gergely miniszter szerint restitúciós ügyekben sztálini alapokon áll a román igazságszolgáltatás. Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjújában – amely a portálon vasárnap jelent meg – a Bánffy-perben hozott ítéletre reagálva úgy fogalmazott, Románia ma demokrácia, de nem jogállam.

Gulyás Gergely a Mandinernek azt mondta, nagyon szomorú folyamatként lehet tekinteni arra, ami a román igazságszolgáltatásnál az elmúlt években tapasztalható, és ennek „egy fontos állomása” a mostani ítélet.

Mindez kezdődött azzal, hogy egy korrupcióellenesnek nevezett, de valójában politikai célokra, köztük magyarok elleni inkvizícióra felhasznált ügyészség koncepciós eljárásokat indított a magyar közösség számos politikai vezetője ellen

– fejtette ki, hozzátéve, ezek a perek évek óta tartanak, és az eljárások már önmagukban sokak pályáját tették tönkre, és sok helyen nehezítették a magyar politikai közösségépítést.

Az ókori Róma jogállam volt, de nem volt demokrácia. Románia ma demokrácia, de nem jogállam

– jelentette ki.

Forrás, teljes szöveg: Foter.ro

Új hozzászólás