Ismeretlen betegségeket hurcolnak be a migránsok Európába

Sebestyén Márta küldte be 2018. 07. 09., h - 20:14 időpontban

Az érkező migránsok között nagyon sok hepatitisszel fertőzött van, akik a Balkánon torlódtak fel.  A szakemberek figyelmeztetnek, hogy olyan betegségeket hurcolnak be Európába, ami eddig ismeretlen volt (video).

 

Folyamatosan érkeznek Szerbia és Montenegró felől a migránsok Boszniába. Már több mint ezren torlódtak fel a bosnyák-horvát határon lévő városban Velika Kladusában. Gondot jelent az is, hogy az illegális bevándorlók számára kijelölt táborhelyen egyre több betegség üti fel a fejét. A bevándorlási hullámot tehát egyelőre nem sikerül megfékezni, és ami ennél is aggasztóbb, hogy a migránsok közt súlyos fertőzések terjednek, köztük rühesség és tetű. Ezt a boszniai egészségvédelmi miniszter is megerősítette.

A helyieket is egyre jobban zavarja a migránsok jelenléte. Azt mondják, alkoholt fogyasztanak, kéregetnek, több házba és lakásba betörtek már, de előfordult az is, hogy összeverekedtek.

 

Csaknem félezer migráns tartózkodik az egyik hevenyészett táborban a boszniai Velika Kladusában. De nemcsak itt, hanem a városközpontban is egyre többen vannak, becslések szerint már több mint ezren. Szerbia és Montenegró felől folyamatosan érkeznek.

A Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondta, az illegális migráció veszélyt jelent egészségügyi szempontból. A migránsáradattal ugyanis alig ismert fertőző betegségek jelenhetnek meg Európában, vagy éppen olyanok, amelyeket a kontinens már rég leküzdött, de újra támadhat – mondta el Takács István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főorvosa.

 

 

Forrás: 888.hu, M1, hungaryexpres.com

Borító: AFP

 

 

Új hozzászólás