A kormány a családokat egy még jobban segítő akcióterven dolgozik

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 10., k - 08:37 időpontban

Minden évben bővültek a családok támogatásai az elmúlt nyolc esztendőben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a gyereknap alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence elmondta: 2010-ben a családok mintegy ezermilliárd forintot kaptak, ez az összeg az idei évre megduplázódott.

 A kormány számára mindig a családok voltak az elsők, és ha a gazdaság jól teljesített, a családok juthattak először támogatáshoz. Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszere a magyar, ez azért történhetett meg, mert mindig a családok álltak az első helyen.

- mondta Rétvári Bence.

A mostani ciklusban is ez áll a fókuszban - mondta Rétvári Bence -, hozzátéve, a kormány szeretné tovább bővíteni, újabb elemekkel kiegészíteni a családok támogatását, ezért akciótervet dolgoznak ki, amely további segítséget nyújthat az érintetteknek.

A tervet a magyar családokkal együttműködésben alakítják ki, ezért lesz fontos a nemzeti konzultáció, amelynek egyik fő célja, hogy bevonják az érintetteket a párbeszédbe. Úgy fogalmazott:

A családok a mi szövetségeseink, Magyarország jövőjének zálogai. Ahol születnek gyerekek, annak a nemzetnek van jövője, (...) ez a világtörténelemben mindig így volt, most is így lesz. Ezért fontos, hogy a családok a nemzeti konzultáció során közvetlenül és részleteiben is beleszólhatnak a kormány családtámogatási politikájába.

- emelte ki.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően nagyon sok támogatást kaptak már eddig is a családok - mondta az államtitkár, ezek között említve a gyermekek után járó adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményt, és a gyed extrát.

(Források: MTI/Csalad.hu; Hungary First)

Új hozzászólás