Munkács–Budapest járat első útjára minden jegy elkelt

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 11., sze - 07:00 időpontban

A tervek szerint csak augusztus elsején indul első útjára a Munkács és a magyar főváros között közlekedő vonatjárat, de már minden jegyet eladtak rá – közölte a pmg.ua hírportál július 8-án.

Jelenleg még tart az épületek és a szerkezetek üzembe helyezése. A vasúti munkásoknak rövid idő alatt kell elvégezniük Munkács és az államhatár közötti szakasz előkészítését, a munkácsi állomástól mintegy 500 méterre épülő új vágányt pedig a szabványos 1435 mm-es nyomtávhoz igazítva kell kiépíteniük. Továbbá zajlik az elavult alátámasztások és rögzítések cseréje is.

A munkálatok kivitelezésére a vasúttársaság közel 800 000 hrivnyát fordít. Átfestik az állomás falait, az odavezető út felújításának költségeit pedig a városi vezetés vállalta magára.

A szerelvény hat óra alatt teszi meg a Munkács és Budapest közötti távolságot. A jegy ára 700-1000 hrivnya körül mozog. A vám- és határellenőrzést útközben, a vonaton végzik. A járat érinti Nyíregyházát és Debrecent is.

A vonat menetrendjét illetően még folynak az egyeztetések. Egyelőre két vasúti kocsi közlekedik majd Kárpátalja és a magyar főváros között... egyenlőre!

Kárpátalja.ma

Új hozzászólás