Orbán Viktor a fiával vett részt Erdogan beiktatásán

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 11., sze - 06:32 időpontban

Fiát is magával vitte Ankarába Orbán Viktor. Orbán Gáspár a hírügynökségi képek szerint a beiktatási ceremónián és az azt követő fogadáson is tiszteletét tette.

Orbán Viktor a fiával vett részt Erdogan beiktatásán
Ankarában 2018. július 9-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Árulkodó fotókat adtak ki a nagy hírügynökségek Reccep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásáról. A politikust június 24-én újraválasztották, hétfőn pedig a török parlamentben letette az államfői esküt. Ezzel az országban hivatalosan is megszűnt a miniszterelnöki pozíció, illetve kezdetét vette a végrehajtói elnöki rendszer, amelyben az ország első emberének – Erdogannak – igen kiterjedt jogosítványai vannak, szabadon dönt a főbb vezetők, vezetői testületek kinevezéséről.

Az eskütételre a 24.hu tudósítása szerint meghívták Rumen Radev bolgár, Gjorge Ivanov macedón, Hashim Thaci koszovói, valamint Aleksandar Vucic szerb elnököt, Bakir Izetbegovicot, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagját, illetve Nicolás Maduro venezuelai elnököt is. A kormányfők közül Orbán Viktor magyar, Dmitrij Medvegyev orosz, valamint Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök volt jelen, a nyugati világ azonban nem képviseltette magát.

Orbán viszont elment, nem is egyedül: a beiktatásról kiadott hírügynökségi fotókon a miniszterelnök mellett ott áll – szakasztott ugyanolyan öltönyben és nyakkendőben – a fia, Gáspár. Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek szimbolikus üzenete van-e, avagy más, praktikus okokból kísérte el apját a Felház karizmatikus keresztény mozgalom vezetője.

(Források: http: Blikk.hu/24.hu)

Új hozzászólás