Kerékpárutak épülnek Tolna megyében

HungaryFirst küldte be 2018. 07. 12., cs - 08:11 időpontban
Kerékpárutak épülnek Tolna megyében
Fotó: Mozgásvilág

Több mint kétmilliárd forint értékben 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Tolna megyében - idézte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát szerdán az MTI.

A dombóvári választókerületben egy szakasz már megvalósult, és három kerékpárút kiépítése folyamatban van. A döntéshozatalnál törekedtek arra, hogy minden választókerület hasonló nagyságrendben kapjon pályázati forrásokat, és figyelembe vették, hogy a tolnai megyeszékhely, Szekszárd a Modern városok programból is kap támogatást. A Kölesd és Kistormás között 203 millió forintért 2,1 kilométer hosszan épülő kerékpárút idegenforgalmi szempontból fontosabbá teheti a község 18. századi barokk műemlékét, a Kismegyeházaként ismert kastélyt.

- közölte Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője.

Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke utalt arra, hogy az útszakasz kapcsolódik a Sió partján, illetve ahhoz közel, Szekszárdtól Simontornyáig tervezett kerékpárúthoz.

Berényi István (Fidesz-KDNP), az 1517 lakosú település polgármestere elmondta:

a munkába járást és a biztonságos közlekedést szolgáló út kivitelezése jövő tavasszal kezdődhet, és őszre fejeződik be. Sióagárd, Medina és Kölesd önkormányzata egy egymilliárd forint értékű, a Sió-parton Sióagárdtól Kölesdig tartó kerékpárút építésére nyújtott be pályázatot a paksi atomerőmű-kapacitás fenntartásához kapcsolódó térségfejlesztési alaphoz.

(MTI)

Új hozzászólás