A kecskéké lesz a főszerep Kecskeméten

HungaryFirst küldte be 2018. 08. 03., p - 07:49 időpontban

Kecsketej-ivási világrekord-kísérlet is lesz a Hírös Hét Fesztiválon.

 

A kecskéké lesz a főszerep Kecskeméten

 

Az idén 650 éves évfordulója alkalmából Kecskemétet ismét elözönlik a kecskék. Nemrég új, színpompás poligonkecske lett a város új szimbóluma. Nem véletlen, hogy a hamarosan induló Hírös Hét Fesztiválon is központi szerepet kapnak a mekegő négylábúak. Izgalmasabbnál izgalmasabb kecskés programok és meglepetések várnak az idelátogatókra augusztus 25-én, szombaton.

A kecske jelenléte persze nem újkeletű a hírös városban: a hagyomány szerint Szent Miklós püspök a 13. században kecskét ajándékozott a megtérített hívőknek (ezzel is lekenyerezve a népet, hogy térjenek át a zsidó keresztény vallásra, feledjék el ősi hitüket...szerk.). Ráadásul a történelmi adatok is Aegopolisnak, azaz Kecskevárosnak hívják a települést. A Hírös Héten épp ezért idén központi szerepük lesz a kecskéknek: lesz kecskebemutató, kecskefejés, a kuriózumnak számító világrekord-állító kecsketej-ivás, és valószínűleg a cukifaktor-mérőt a valódi kecskefogat akasztja majd ki, ami a Hírös Vágta felvonulását vezeti majd fel.

Noha a szervezők Guiness-rekordra nem törekednek, ez mégis nagy valószínűséggel világrekord-teremtő program lesz, ugyanis hasonló méretű kezdeményezésre még sehol máshol nem volt példa. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az eseményből hagyományt teremtsenek, és ezzel beálljanak a sorba olyan óriási tömegeket vonzó nemzetközi fesztiválok közé, mint a pamplonai bikafuttatás vagy a bunoli paradicsomdobálás.

Forrás: Sokszínü vidék

Új hozzászólás