Kampány indul a kerékpárosok védelméért

HungaryFirst küldte be 2018. 08. 05., v - 07:34 időpontban
Kampány indul a kerékpárosok védelméért

 

Másfél méter címmel indít a kerékpárosok védelmét szolgáló kampányt az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program célja felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok előzésekor a biztonságos oldaltávolság lakott területen kívül másfél, lakott területen belül egy méter.

Révész Máriusz elmondta: a nyomtatott és az online médiában megjelenő hirdetésekkel, két rövidfilmmel, honlappal, reményeik szerint később benzinkutakon és autóbuszokon elhelyezett hirdetésekkel is szeretnék figyelmeztetni az autósokat a biztonságos előzéshez szükséges távolság megtartására, hogy csökkentsék az elsodrásos kerékpáros balesetek számát.

Hozzátette: a kampányt eredetileg Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója hirdette meg, a magyar kampány, amelyben részt vesznek a magyar kerékpáros-szervezetek is, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik.

A kormánybiztos kitért arra, hogy míg a KRESZ számos országban, köztük Romániában is előírja a másfél méteres oldaltávolságot, addig a magyar jogszabály csak a megfelelő oldaltávolság megtartására kötelezi az autósokat, a konkrét távolság megadása nélkül. Ezen a helyzeten is szeretne változtatni a program.
Megjegyezte: reményei szerint a kampányt 2019-ben a KRESZ módosítása is követi majd.

Forrás: elobolygonk.hu

Új hozzászólás