Újabb magyar siker: Késely Anna 1500 méteren bronzérmes

Sebestyén Márta küldte be 2018. 08. 07., k - 19:00 időpontban

A tizenhat éves magyar tehetség, Késely Ajna második érmét szerezte a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Végig kiegyensúlyozottan úszva szerezte meg a harmadik helyet, ezzel az ezüst után bronzéremmel gazdagodott.

Késely 16:03.22-es idővel, óriási egyéni csúccsal lett bronzérmes 1500 méteren, eddigi legjobbja 16:11.25 volt, tehát nyolc másodpercet javított. Az elejétől kezdve a harmadik helyen úszott, egy ideig arra is volt esély, hogy esetleg az ezüstéremért is harcba szállhat, azonban végül magabiztosan a bronzérmet szerezte meg, senki sem szorongatta meg. A számot a 800 méteren is győztes olasz Simona Quadarella nyerte.

Késely második érmét szerezte a skót nagyvárosban zajló kontinensviadalon azt követően, hogy szombaton 800 méter gyorson második lett. Késely Ajna 16 évesen 800-on ezüstöt, 1500-on bronzot nyert a glasgow-i Eb-n. Hosszú Katinka 100 méter hát döntőben negyedik helyet szerzett, azonban a mai napon még a 200 vegyes elődöntőben szerepel majd. Ezerszer jobban esett, mint tegnap reggel. Próbáltam nem az olasszal és a némettel menni, de belülről végig azt éreztem, „Úristen, mennyire jó lenne tartani a lépést” viszont azt is tudtam, ha ezt megtenném, a végére nem maradna erőm. Örülök az éremnek nagyon, de annak még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni legjobbamon! – értékelt Késely az M4 Sportnak.

Forrás: NSO;
Fotó: MTI

Új hozzászólás