Aranyeső a magyaroknál: Rasovszky Kristóf 5 kilométeren lett Európa-bajnok

Sebestyén Márta küldte be 2018. 08. 08., sze - 20:00 időpontban

Újabb magyar arany született Skóciában: Rasovszky Kristóf 5 kilométeren lett Európa-bajnok a nyíltvízi úszók versenyében. A fiatal úszó pályafutásának – eddigi – legnagyobb sikerét érte el, a tavalyi budapesti világbajnokságon az 5. hely volt a legjobb eredménye.

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán. A 21 éves veszprémi sportoló két évvel ezelőtt 10 kilométeren junior világbajnok volt, tavaly és idén is több világkupaversenyen győzött a felnőttek között, de az 52:38.9 perces eredménnyel megnyert felnőtt Európa-bajnoki cím eddigi pályafutása legnagyobb sikerének számít.

A fiatal úszó a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságon 5 kilométeren a 7. helyen végzett, 10 kilométeren 5., míg csapatban (csapattársak: Juhász Janka, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely) a 7. lett.

A Skóciában és Berlinben zajló multisport Európa-bajnokságon ez a negyedik magyar aranyérem, mivel korábban Milák Kristóf és Kapás Boglárka a medencés úszók 200 pillangó számában, a tornász Dévai Boglárka pedig az ugrásban diadalmaskodott.

Forrás és fotó: MTI

Új hozzászólás