Ghána elnöke alaposan kiosztotta a francia miniszterelnököt

HungaryFirst küldte be 2018. 08. 08., sze - 13:16 időpontban
Ghána elnöke alaposan kiosztotta a francia miniszterelnököt
Nana Akufo-Addo, Ghána elnöke fotó: citifmonline.com

Ghána elnöke Macronnal tartott közös sajtótájékoztatóján olyan 9 perces ébresztő jellegű monológot mondott, hogy közben Macron nem hogy szóhoz jutni, de 'köpni-nyelni' nem tudott.

Érdemes az elejétől az utolsó mondatig végighallgatni a ghánai elnök, Nana Akufo-Addo angol nyelvű beszédét. Mindenben igaza van, érdemes lesz megjegyezni a nevét! Ezért a lényeget le is fordítottam nektek... (VilagHelyzete megj)


 

Egy fundamentális témát és kérdést kell elővennünk, amely mellett nem lehet tovább elmenni! 
Nem folytathatjuk tovább azt a politikát, sem az országban, sem a régióban, de az egész afrikai kontinensen sem, hogy 60 év függetlenség után függjünk más országok segélyeitől vagy érdekeitől...! A francia adófizetők pénzén nem csüngetünk! 
A saját lábunkra kell állnunk és ITT kell megoldalnunk a problémákat! 
Az a rengeteg fiatal ember, mely keresztülkel a Szaharán, aztán a Földközi-tengeren, ezeknek a fiataloknak azt kell megmutatni, hogy ITT van a remény, és itt van a jövő! Az országban és Afrikában! Nekünk nem segély kell és a francia adófizetők pénze!
Mi azt akarjuk, hogy a fiatal afrikaiak itt maradjanak! 
Meg kell szabadulnunk ettől a felfogástól, hogy másoktól függjünk! A segítséget és a segélyt köszönjük persze, de nem kell! 
Az egész gondolkodást kell átalakítani. Hogy az emberek hozzá tudjanak járulni a fejlődésünkhöz és az a kérdés, hogy ebben mi mit tudunk tenni! MI AFRIKAIAK! A saját országomnak, Ghánának kell ezt megtenni! 
Milyen volt anno Malajzia, Szingapúr, Dél-Korea? Mit voltak képesek elérni azáltal, hogy függetlenné válhattak és ott volt a tettrekész fiatal népességük?! Nekünk mit kell tenni azért, hogy munkára bírjuk az itteni fiatalokat és lakosságot? 
Nekünk erre kell fókuszálnunk és nem a segélyekre és európai pénzekre! 
Ez az elsődleges kérdés! 
Megváltoztatni a 'Mindset'-et, a komplett gondolkodást erről! 
Meg tudjuk csinálni, ha meg van hozzá a korrekt elménk és hozáállásunk!

Forrás: alternativhirek.blogspot.com

Új hozzászólás