Böjte Csaba áldja meg ma az új kenyeret a Mesterségek Ünnepén

HungaryFirst küldte be 2018. 08. 20., h - 07:14 időpontban
Böjte Csaba áldja meg ma az új kenyeret a Mesterségek Ünnepén
Böjte Csaba megszegi a magyarok kenyerét, amelyet öt éve rendszeresen megsütnek Szent István napjára!

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója áldja meg az új kenyeret ma délután a Mátyás-templomnál, a Mesterségek Ünnepén. 

A szervezők tájékoztatása szerint a több évszázados hagyományt felelevenítve kézműves mesterek, népzenészek és néptáncosok díszes, aratókoszorús felvonulással és kenyéráldással köszöntik Szent István ünnepét a Mesterségek Ünnepén. Az ünnepélyes felvonulás 14 óra 30 perckor indul a Szent György térről, majd 15 órakor a Mátyás-templomnál lesz a kenyéráldás. 
Az idei Mesterségek Ünnepén a látogatók megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a rokkán fonással, a szalag-, és szőnyegszövéssel, egy korabeli parasztporta udvarán a gyapjú és a kenderfeldolgozás ősi műveleteibe tekinthetnek be.
Színpadi programok, mesterségbemutatók és népi játszóházak várják az érdeklődőket. A családok éve alkalmából bemutatkoznak többgenerációs kézműves dinasztiák, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a háromgenerációs csizmadia családdal és a szintén háromgenerációs hartai bútorfestő műhellyel, valamint a több száz éve működő győri kékfestő dinasztia műhelyével.
Az eseményen fellép ma a Söndörgő és a Vujicsics együttes vendége Szörényi Levente lesz.

Forrás: MTI

Fotó: agroinform.com

Új hozzászólás