Tíz éven belül klónozott gyapjas mamutok fogják járni Szibériát

HungaryFirst küldte be 2018. 09. 21., p - 05:31 időpontban

Oroszország "Jurassic Parkját" kevesebb, mint tíz éven belül újra gyapjas mamutok lakhatják, mondta az orosz Szaha Köztársaság vezetője, Aisen Nikolaev.

Tíz éven belül klónozott gyapjas mamutok fogják járni Szibériát
Aisen Nikolaev


Ez a "csoda" egy évtized alatt megtörténhet, mondta Nikolaev a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon, utalva Oroszország koreai és japán tudósokkal való együttműködésére.

"Aktívan dolgozunk Dél-Koreával együtt" - mondta, előrejelezve, hogy a kipusztult gyapjas állatok feltámadása már nagyon közel van. "Még 2014-ben a barátaim és én egy olyan projektet javasoltunk, hogy hozzunk létre egy Jégkorszaki Parkot mamutokkal. Akkor mindenki nevetett, de most már nem nevetnek."

A Szaha Köztársaság, más néven Jakutföld a Pleisztocén Parknak, a Jurassic Park jégkorszaki verziójának ad otthont, amely annak az ökoszisztémának az újrateremtésére törekszik, ami akkor volt jellemző, amikor a mamutok még itt éltek.

Nikolaev azonban úgy véli, hogy nem fantáziálás azt gondolni, hogy a klónozott vadállatok a közeljövőben újra benépesíthetik a természetvédelmi területet. "Ez a jövő projektje" - mondta az orosz médiának. "Hiszem, hogy még a mi generációnk életében képesek leszünk klónozni a mamutokat."

"Ehhez minden előfeltétel adott"- mondta hozzátéve, hogy a technológia robbanásszerű ütemben fejlődik.

A klónozási kísérletek már megkezdődtek a régióban a kihalt ősi lovak és barlangi oroszlán esetében, hogy felkészüljenek a gyapjas mamut feltámasztására, jelentette a Siberian Times.

2012-ben a Szaha Köztársaság egyik kutatóintézete megállapodást írt alá a dél-koreai Sooam Biotechnológiai Kutató Alapítvánnyal, amelyben élő mamut előállítását vázolták fel. Eközben a Harvard kutatói is dolgoztak egy gyapjas mamut és elefánt hibrid létrehozásán. Ha a klónozási kísérletek sikeresek lesznek, akkor ezek a lények is a Pleisztocén Parkba kerülnek.

A gyapjas mamutok többsége 10000 évvel ezelőtt kipusztult, de Észak-Szibériában egy kis populáció körülbelül 6000 évvel tovább élt, miután a szárazföldi mamutok kihaltak. 

Forrás és még további sok fotó: siberiantimes.com  

Fordítás: újvilagtudat

Új hozzászólás