Az MNB bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére

HungaryFirst küldte be 2018. 10. 07., v - 07:24 időpontban
Az MNB bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére
Gyurcsány Ferenc, Fotó: Bődey János

Az ügyészségen tesz panaszt a Magyar Nemzeti Bank, miután a rendőrség elutasította az Altus Portfólió Kft.-vel szemben jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt tett feljelentését – írja a 888.hu.

Az MNB 2018 augusztusában 15 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt – emlékeztet a portál.

A jegybank megállapította, hogy a társaság két év alatt, mintegy 400 millió forintnyi pénzkölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, cégeknek. E tevékenység csak az MNB engedélyével végezhető, de ilyen az Altusnak nem volt.

Czeglédy Csaba cége 200 milliót kapott

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította, hogy nyomozást kezdjen az ügyben, most a jegybank jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt tett feljelentést.

Ismert, hogy az Altus a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is több alkalommal adott kölcsönt. Összesen 200 millió forintot. Ezen felül, még 30 aggályos kifizetést észlelt a jegybank.

origo.hu

Új hozzászólás