Rongálási hullám Szegeden: Ledöntötték a több mázsás oroszlánt a vértói domb székely-magyar nemzeti emlékhelyén

Sebestyén Márta küldte be 2018. 10. 09., k - 20:25 időpontban

Szegeden ledöntötték a vértói dombon álló székely-magyar nemzeti emlékhely egyik több mázsás szobrát. A rongálásról Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség-Magyar Egyesület alapító elnöke szombaton szerzett tudomást, késő délutánra már helyre is állították a kompozíciót, melyben az állat szerepel.

A Délmagyarországnak elmondta: ez immár a 15. bűneset az emlékhely létrehozása óta, az utóbbi két hónapban pedig már a harmadik. - Korábban felgyújtották már a székely kaput, az oltárt többször emberi ürülékkel kenték be és Koppány karját is lefűrészelték már. A mostani hullámban először ellopták a szent koronás lobogót, amit összeszabdalva, a sárban találtunk meg néhány nap múlva.

Múlt héten fenyegető levelet kaptam, melyben azt írta valaki, hogy szétveri az emlékhelyet, most pedig az oroszlánt borították fel - sorolta az emlékhely létrehozója, aki minden alkalommal, így most is feljelentést tett a rendőrségen. - Remélem, egyszer véget ér ez a rongálási hullám, ami számomra tudatosan szervezett akciónak tűnik - tette hozzá Apró-Juhász.

Forrás: delmagyar.hu

Borító: Karnok Csaba

Új hozzászólás