Itt a világszínvonalú új magyar busz

HungaryFirst küldte be 2018. 10. 22., h - 06:48 időpontban
Itt a világszínvonalú új magyar busz

 

A TÜV Rheinland-KTI vizsgálatait követően az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) által gyártott Mercedes-Benz Reform 500 LE októberben megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt, ezáltal rövidesen forgalomba állhat az első, Debrecenben gyártott városi busz - írja az Origo.hu.

A Debrecenben tervezett és jelentős hazai hozzáadott értékkel gyártott városi busz Mercedes-Benz járóképes alvázra épült, a 12 méteres, 3 ajtós, alacsonypadló-belépésű jármű megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak.

 

Itt a világszínvonalú új magyar busz

 

A prototípust 300 lóerős, Euro 6-os dízelmotorral és hatfokozatú automata váltóval szerelték fel, az alváz műszaki kialakítása pedig tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK Holding Zrt. által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontroll eszközöket, ami üzemelési, működési adatokat szolgáltatva lehetővé teszi a járművek távoli ellenőrzését.

Az ITE elkezdte a modell sorozatgyártásának előkészítését is. Novemberben pedig várhatóan újabb prototípus is bemutatkozik a cívisvárosi gyártónál, hamarosan elkészül ugyanis egy elővárosi, kétajtós, alacsonypadló-belépésű kivitel első példánya is.

origo.hu

Új hozzászólás