Csapásmérő robotrepülőket vásárol Ukrajna

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 08., cs - 16:27 időpontban
Csapásmérő robotrepülőket vásárol Ukrajna

 

Sajtóértesülések szerint Ukrajna török gyártmányú Bayraktar TB2 típusú fegyveres pilóta nélküli repülőgépeket vásárol Törökországtól.

A török Baykar Makina hadiipari cég által gyártott csapásmérő robotrepülőgépek szállításáról szóló megállapodást Recep Tayyip Erdogan török államfő múlt heti kijevi vizitje során írta alá Petro Porosenko ukrán államfővel. Sztepan Poltorak védelmi miniszter, Oleg Hladkovszkij az Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának első helyettese és Pavel Bukin az Ukroboronprom ukrán hadiipari konszern elnöke vett részt a szerződés megkötésén – írja egy ukrán militarista honlap saját forrásaira hivatkozva.

A portál megjegyezte, hogy a tárgyalások körülbelül két éve folynak a drónrepülők megvásárlásáról. Ezalatt az idő alatt az ukrán védelmi minisztérium szakemberei több alaklommal is Törökországba utaztak, hogy a tesztek során tapasztalatokat gyűjtsenek a robotrepülő tulajdonságairól.

A Bayraktar TB2 tartja a rekordot a hatótávolság terén a közepes hatótávolságú taktikai pilóta nélküli repülőgépek között. A drón 2014 augusztusában nyolc kilométeres magasságban 24 óra 34 percet töltött a levegőben.
        
Arról is folynak a tárgyalások, hogy a robotrepülő bizonyos alkatrészeit az ukrán Antonov repülőgépgyártó vállalat gyártsa.

Forrás: KH/Korrespondent

Új hozzászólás