Magyarország Ukrajnát területi integritásának változatlan támogatásáról biztosította

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 08., cs - 16:18 időpontban

Pintér Sándor magyar belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes biztosította Ljubov Nepop budapesti ukrán nagykövetet arról, hogy Magyarország változatlanul támogatja Ukrajna területi integritását – erről az ukrán nagykövet számolt be a találkozót követően Facebook-bejegyzésében, amelyet a Jevropejszka Pravda ismertet.

Részletes tájékoztatást adtam a folytatódó orosz agresszió kontextusában a kelet-ukrajnai helyzetről és az Oroszország által átmenetileg megszállt Krím helyzetéről. Magyar részről biztosítottak álláspontjuk változatlanságáról, ami Ukrajna területi integritásának támogatását és a béke helyreállítását illeti

– közölte Nepop.

Ezenkívül a felek megvitatták a bűnüldözés, a természeti katasztrófák megelőzésével és a leküzdésükkel, valamint a határőrzés és a határátlépés körülményeinek javításával kapcsolatos együttműködés kérdéseit, többek között a közös határ- és vámellenőrzés bevezetése révén, jelezte a nagykövet.

A Jevropejszka Pravda emlékeztet, hogy Magyarország immár egy éve blokkolja az Ukrajna–NATO Bizottság ülésének megtartását felső szinten. Ugyanakkor a bizottság nagyköveti szinten rendszeresen összeül. Kijev felszólította a NATO Parlamenti Közgyűlését, hogy hasson Magyarországra, amely blokkolja Ukrajna euroatlanti törekvéseit.

Ugyanakkor Magyarország több ízben jelezte, mindaddig semmilyen módon nem tudja támogatni Ukrajna európai és euroatlanti közeledési törekvéseit, amíg Kijev fel nem hagy a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogainak szűkítésével, nem ad jogi garanciákat e jogok tiszteletben tartására.

 

Magyarország Ukrajnát területi integritásának változatlan támogatásáról biztosította

 

eurointegration.com.ua/Kárpátalja

Új hozzászólás