Szó sincs a Fidesz kizárásáról az Európai Néppártból!

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 08., cs - 16:25 időpontban

 

Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője alaposan beleszellentett a nulláslisztbe. A politikus szerint szóba sem került a Fidesz kizárása – no ettől majd idegesek lesznek a hazai ellenzékiek.

Fidesz kizárását az EPP-ből egyetlen tagpárt sem követeli. Ez a kérdés nem időszerű

– nyilatkozta a cseh közszolgálati rádióban a Weber. 

Pedig a magyar ellenzék balliberális oldala már nagyon örült neki, hogy a néppárti frakción belül is kikezdték a magyar kormánypártot. Úgy néz ki ez nem jött be… 

Azt persze azért a német politikus is hozzátette, hogy Orbán Viktornak engednie kellene bizonyos kérdésekben – csak szólok: vélhetően nem teszi meg – és ennek érdekében egyeztetni kell. 

Amennyiben a menekültek problémáját nem oldjuk meg, amennyiben Andrej Babis, Angela Merkel és Orbán Viktor kormányfők nem egyeznek meg azon témák legalább 80 százalékában, amelyek az asztalon hevernek, az a kontinensünk szélsőségeseit erősíti meg.

Szóval bármilyen meglepő és kellemetlen is a hazai ellenzék számára: kizárásról szó sincs, sokkal inkább a kommunikációról. Ez olyan haladó európai gondolkodásnak tűnik, reméljük sikerül felvennie a ritmust a Niedermüller–Újhelyi tengelynek is. 

Kecskés István; blogstar.hu

Új hozzászólás