Orbán Viktor bejelentést tett az euró bevezetése kapcsán

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 10., szo - 07:27 időpontban

Az óvatosak táborához tartozunk az euróbevezetés terén, és az EU tagjaiként nyitottnak kell maradni a világ más térségei irányába is – hangsúlyozta a 16+1 régiós, illetve kínai jegybank vezetőinek mai budapesti találkozóján Orbán Viktor, amit a Portfolio idéz. 

Az európai közösség szerves része szeretnénk lenni, de ezzel együtt nyitottak akarunk maradni más régiók és közösségek irányába is. Ezt az euróval kapcsolatos döntésünk során is ki kell fejeznünk

– fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő azt is kijelentette, hogy ha Magyarország a továbbiakban még devizakötvény kibocsátást hajtana végre, akkor az csak keleti devizában, valószínűleg jüanban denominált lesz.

Ez lényeges üzenet azután, hogy az elmúlt években a devizakötvény kibocsátások domináns részét a hagyományos nagy devizákban, dollárban, euróban, jenben bocsátotta ki Magyarország és csak kis részét jüanban.

A beszédében szó volt a dollár világgazdaságban elfoglalt helyéről, illetve ennek változásáról és a kínai Jüan előretöréséről. Ennek kapcsán is a magyar gazdaság nyitottságáról beszélt. A videó indulása ehhez a részhez lett állítva:

 

 

vilagfigyelo.com

Új hozzászólás