Jo­g­erő­sen 2 év bör­tönre ítél­ték Soros Györ­gyöt

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 18., v - 09:38 időpontban

Négy bí­ró­ság is ki­mondta bű­nös­sé­gét, s hogy bör­tönbe kell vo­nul­nia Soros Györ­gynek. A fel­leb­be­zés összes le­he­tő­sé­gét ki­me­rí­tette, az íté­let jog­erős. 2 év azon­nal vég­re­hajt­ható bör­tön­bün­te­tésre ítél­ték tőzs­dei csa­lás­so­ro­zat miatt. Le kel­lene ülnie a bün­te­tést, de ő évek óta me­ne­kül az igaz­ság­szol­gál­ta­tás elől. Miért hall­gat erről a média? kérdezi írásában a Riposts hírportál.

Soros György még 1989-ben manipulált és csalt a francia Btk.-ba ütköző módon a Société Générale nevű francia pénzügyi óriáscég részvényeivel. Ezért ítélte négy(!) bíróság is egybehangzóan végrehajtható börtönbüntetésre.

Soros minden törvénytelen eszközt megragadott, hogy lassítsa a nyomozást. Kapcsolatai révén elérte, hogy a pénzügyi manipulációkról és csalásokról 6 (!) hosszú évig ne adjanak ki adatokat a svájci bankok. Ügyvédek tucatjai húzták-halogatták az eljárást.

Az első tárgyalásra így csak 13 év múltán,  2002. november 7-én kerülhetett sor, Soros ekkor végre odakerült a vádlottak padjára.  Bűntársa volt a hírhedt libanoni maffiózó, Samir Traboulsi, akit már korábban is börtönbüntetésre ítéltek tőzsdei csalások miatt. Amikor kijött a börtönből, Soros oldalán ott folytatta, ahol abbahagyta.

Ebben az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt bűnös spekulációk révén gazdát, Soros mintegy 2,07 milliárd eurót mozgatott meg, és a végén minimum 2 millió 400 ezer eurót zsebelt be, minden lehető jogszabályt csalárd módon megszegve.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a szocialista francia elnök, Francois Mitterand közvetlen környezete segítette Soros György csaló tranzakcióit. A szocialista párt több prominense is belekeveredett az ügybe – például Pierre Bérégovoy, François Mitterrand pénzügyminisztere, illetve miniszterelnöke.

Sokat elmond Sorosék maffiamódszereiről, hogy  Bérégovoy az eljárás kellős közepén váratlanul és „tisztázatlan körülmények között” meghalt. Állítólag öngyilkos lett, ahogy az bizonyos politikai bűnügyi filmekben gyakorta megesik.  Sok évvel később Eric Raynau újságíró, aki személyesen is ismerte a volt miniszterelnököt, azt állította 2008-ban megjelent könyvében, hogy Bérégovoy-t meggyilkolták. Szép kis kompánia.

Soros György bűnössége nem lehetett kétséges a bírósági eljárásban, egyértelműen ő állt a pénzügyi maffia élén.  Jellemző, hogy egyes bűntársait köztársasági elnöki kegyelemmel mentette ki mellőle a vádlottak padjáról Francois Mitterand. Például a Sorosnak súgó, a pénzügyi, tőzsdei csalásokhoz ötletet adó George Pebereau-t, a szocialista elnök régi seftes haverját.

Jo­g­erő­sen 2 év bör­tönre ítél­ték Soros Györ­gyöt
Hivatalosan sosem adták ki ezt a nemzetközi körözést. Nem számított a jogerős, végrehajtható ítélet

A párizsi bíróság végül kétséget kizáróan bűnösnek találta és 2 éves végrehajtható börtönbüntetésre ítélte, valamint 2,9 millió euró büntetés megfizetésére kötelezte Soros Györgyöt. Hiába fellebbezett, a párizsi fellebbviteli bíróság is egyértelműen megerősítette az ítéletet, amely így jogerőssé vált. A milliárdosnak azonnal börtönbe kellett volna vonulnia! Lényegében bujkálni kezdett az igazságszolgáltatás elől.

A teljes cikk itt olvasható: Ripost.hu

Hosszú a bűnlajstroma, 10.000 évre is elítélhetnék. Soros úr viselt dolgairól rengeteg cikk jelent meg az Interneten. Olvasásra ajánlom a rövidesen megjelenő Dr Pordány László cikkét, hogyan befolyásolta Soros a kanadai választásokat. Az USA sem marad el, ott is feljelentették a választásokba való törvénytelen beavatkozás miatt. A Kongreszsusban ülő emberei viszont csak az oroszok állítólagos, bizomyíték nélküli beavatkozását kürtölik szét a világon… Ezért a bűnözőért visznek ki benneteket az utcára? Talán jobb volna, ha az elszakított területeken élő magyar testvéreink elnyomása ellen tiltakoznátok a tüntetésetekkel.

Borítókép: Time Magazine

Új hozzászólás