Idén újjászületett a Tungsram

HungaryFirst küldte be 2018. 11. 22., cs - 06:44 időpontban

Idén újjászületett a Tungsram Csoport, mivel a cég korábbi magyarországi vezetője megvásárolta a GE régiós fényforrásüzletágát és globális autólámpa üzletágát. A cég ígéretes jövő elé néz, később akár ausztriai bérszínvonalat is kínálva dolgozóinak - írja az üzletrész.hu.

Az amerikai General Electric 1989-ben vásárolta fel a Tungsramot, ettől kezdve működött GE márkanév alatt. A GE azonban nemrég úgy döntött, hogy eladja az európai, közel-keleti, afrikai és törökországi fényforrás üzletágát, továbbá a globális autólámpa üzletágát. Ennek megfelelően, első körben idén áprilisban a magyarországi egységek kerültek az új cég birtokába, amelynek új jelmondata: "Örökségünk az innováció". Az új elnök-vezérigazgató Jörg Bauer lett, aki a GE korábbi magyarországi vezetője volt. A felek az adásvétel összegét üzleti titokként kezelték.

10 év alatt 1 milliárd dolláros vállalattá szeretnék tenni a ma közel 300 millió dolláros árbevételű céget, amely megegyezik az átvett egységek előző évi árbevételével.

A fényforrásüzletág a Magyarországon termelt áruinak 99 százalékát exportálja.

Új hozzászólás