"Parlamenti felszólalásában ez a nő embercsempésznek nevezte Orbán Viktort"

HungaryFirst küldte be 2018. 12. 01., szo - 20:20 időpontban

A fake news gyártás hazai koronázatlan királya kétségtelenül Gyurcsány Ferenc. Elég csak a bevallottan a klasszikus hazugságáról szóló őszödi beszédére vagy a Debreczeni-féle könyvben – általa elismerten saját szerzeményű – 23 millió románnal való riogatásra utalni. Ezek csak a legkirívóbb és bizonyított hazugságai. Az ezeken kívüli nem bizonyítottaknak se szeri, se száma, amelyek ugyanakkor szintúgy alkalmasak a magyarok félrevezetésére, tévedésben tartására, azaz a gyűlöletkeltésre. Miután a hazugságbeszédek legtöbbjéről sosem derül ki, hogy volt-e valóságalapjuk vagy sem, ezért például a Demokratikus Koalíció előszeretettel él ezzel az eszközzel. Abban a hiú reményben, hogy hátha mégis tömegépítő hatása lesz egyszer valamelyik újabb aljas baromságuknak, s akkor letolhatják az Orbán-kormányt a helyéről.

Tisztában vannak azonban azzal is, hogy rendszeres gyűlöletbeszédeikkel ennek éppen az ellenkezőjét érik el, de a lelküknek mégis jobban esik a hazug anyázás, mint a hitelesség, az igazmondás. (A vicc szerint például a maffiavezér tiszta lelkiismerettel halt meg, mert a lelkét sohasem használta.) Nyilván azt gondolják, ha nagyon alpári módon gyalázzák Orbánt, akkor legalább a családtagjaiknak, szűk környezetüknek örömet okoznak vele öt percre, ami persze a politikai tőke kovácsolására – mint láttuk többször – édeskevés. Arról nem szólva, hogy a „haza legbátrabb gyűlöletmondója” pózában rágalmaznibecsületet sérteni, az emberi méltóságba gázolni színtiszta bűncselekmény. Azért merik mégis elkövetni, mert tudják, hogy a mentelmi joguk megvédi őket a civilek számára több éves börtönbüntetéssel fenyegető szankcióktól. Miközben a tájékozatlanabb választók bátornak, szókimondónak gondolják őket, nem pedig a szimpla bűnelkövetőket látják bennük, akik mindig a saját személyes jólétük és még véletlenül se a nemzet érdekeiért dolgoznak.

 

"Parlamenti felszólalásában ez a nő embercsempésznek nevezte Orbán Viktort"
Vadai Ágnes, Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

Egy friss példa a fake news gyártásra szintén a DK-tól. Most nem az elnöktől, hanem az alelnöktől, Vadai Ágnestől.

Parlamenti felszólalásában ez a nő embercsempésznek nevezte Orbán Viktort. A minősítést az ATV-ben is azzal indokolta, hogy a volt macedón elnök az ő segítségével, illegális migránsként lépte át a magyar határt. Ebből természetesen egy szót sem tud bizonyítani, de vigyorogva rágalmaz, mert védi a mentelmi joga. Az a jogállamvédő Vadait, amit ők annyira szeretnek teli szájjal hiányolni. Majd megfenyegeti a teremben ülő politikusokat, kezével rájuk is mutat, hogy vezető száron viszik el őket, s a rács megfelelő oldalára kerülnek. Rikoltozza ezt is azért Vadai, hogy bátornak látszó, dühös szókimondására lehetőleg minél több választó csettintsen egyet. Miközben börtönbe zárni – tudjuk – csak jogerős ítélettel a bíróságnak van joga. A törvényszék működéséhez azonban Vadaiéknak még esetleges kormányra kerülésük esetén sem lenne semmi köze. A BTK-sértés azonban a nőt nem érdekli, mert őt védi a mentelmi jog. Majd azzal hülyíti tovább a nézőket, hogy azokra a cselekményekre, amelyeket az Orbán-kormány elkövetett, az általuk megalkotott büntető törvénykönyv is tartalmaz szankcionáló paragrafusokat. Bizonyíték helyett persze továbbra is csak a vágy villamosa csilingel, miszerint „amit az ember igazságérzete érez ezekben az ügyekben, annak muszáj a végén a bíróság elé kerülnie.” A gyerekek a homokozóban mondanak ilyet.

Magyarán az egész hozzászólásnak egyetlen tényszerűen megálló eleme nem volt. Ezeket műfelháborodással, színházi indulattal, felcsavart hangerővel igyekezett pótolni. Veretes fake news-t téve le újfent a nagyérdemű asztalára. Mindezt a megtévesztésen alapuló nettó rokonszenvszerzés céljából.

Csodálkoznak ezek után azon, hogy a karcagi születésű Vadai Ágnest úgy utálják szülőhelyén, hogy az utcára sem nagyon merészkedik kimenni? Éppen annyira, mint pártját, a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciót.

Horváth K. József; blogstar.hu

Új hozzászólás