Soviniszta románok zavarták meg a sepsiszentgyörgyi színház előadását

HungaryFirst küldte be 2018. 12. 02., v - 15:00 időpontban
Soviniszta románok zavarták meg a sepsiszentgyörgyi színház előadását
Fotó: Bartha Réka

Szombat estére tűzte műsorára a sepsiszentgyörgyi színház román tagozata (!!!) Székely Csaba író darabját, a „Nem éppen 1918”-at. A darab ellen korábban Dan Tanasa is lázadozott, a társulat és a magyarellenes ki- és feljelentéseiről elhíresült blogger között éles vita kerekedett.

Az előadásra népviseletbe öltözött románok egy csoportja is megérkezett, akik az előtérben hazafias dalokkal próbálták átvenni a színházi kultúra ritmusát, mérsékelt sikerrel.

Az előadásra jegyet váltó nézők végül a hátsó ajtón jutottak be a nézőtérre, a darab elkezdődött, a társulat igazgatónője egyrészt a rendőrséghez fordult, másrészt felszólította a jelenlevő sovinisztákat, hogy ne keltsenek feszültséget az egymással békésen megférő két közösség között.

Maszol úgy tudja, hogy a rendbontók brassói rendszámú buszokkal érkeztek a helyszínre, a közösségi média sepsiszentgyörgyi csoportjaiban többen is hangot adtak annak, hogy egy arcot sem ismernek fel, így az, hogy a szélsőjobbos színház”rajongók” így eléggé valószínű, hogy nem helyi lakosok próbáltak meg jegy nélkül végigpotyázni egy színházi előadást, ráadásul énekelve! (Az ilyenek amúgy a templomban miccset sütnek, vagy mi?)

A Maszol videója alább:

 

 

Maszol, saját források nyomán: Nethuszár

vadhajtasok.hu

Új hozzászólás