Próbaüzemen a szenzációs új magyar traktor

HungaryFirst küldte be 2018. 12. 04., k - 11:01 időpontban

Felemelő érzés, hogy bebizonyíthattuk, mi mindenre képes saját erejéből a magyar mérnök és szakmunkás. A legendás magyar gyártású Dutra hagyományait és a hazai traktoripar felélesztését is szolgálhatja egy fiatal jánoshalmi gépészmérnök egyedülálló kutató-fejlesztő munkája. Az új magyar traktor már a próbaüzemnél tart.

Miután hazánkban bő 30 éve nincs traktorfejlesztés, az 50-80 lóerős, korszerű gépek azon gazdák számára lesz különösen vonzó, akik nem igénylik a drága, bonyolult és költséges üzemeltetésű, kényelmi kiegészítőkkel felszerelt gépeket – írja az Agraragazat.

A vezető mezőgazdasági szaklap, amely 2016-ben számolt be a jánoshalmi Renner Tamás okleveles gépészmérnök terveiről, azt írja: az e kategóriába sorolható gépek hazai állománya elöregedett, és nem mindenki tudja vagy akarja megvenni a ma futó modellek valamelyikét.

 

Próbaüzemen a szenzációs új magyar traktor

 

Renner Tamás az utóbbi években gazdákkal, gépkezelőkkel, gépészmérnökökkel, talajtanosokkal, agrártechnológusokkal is konzultált, majd a Dutránál is bevált azonos négykerék-méretet alkalmazták; a Renner-traktor első hídja és sebességváltója az ismert Carraro Drive Tech-től, a motorja a Kubotától ered.

Figyelemre méltó Renner Tamás lokálpatrióta elkötelezettsége is – az Agrárágazatnak 2016-ben így nyilatkozott: „Felemelő érzés, hogy bebizonyíthattuk, mi mindenre képes saját erejéből a magyar mérnök és szakmunkás! Méltók akartunk lenni a 40-50 évvel ezelőtti elődök munkájához és a Dutra színvonalához, és adni is akartunk valamit a társadalomnak.”

Magyartudat

Hozzászólások

Szilágyi Attila (nem ellenőrzött)

2018. 12. 05., sze - 17:59

Menyibe kerül?

Új hozzászólás