Kövér László optimista a jövő évi európai parlamenti választásokat illetően

HungaryFirst küldte be 2018. 12. 06., cs - 08:02 időpontban

Optimista a jövő évi európai parlamenti választásokat illetően Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki szerint nagy baj lenne, ha valamilyen oknál fogva mégis a migrációt támogató erők kerülnének többségbe – írja az MTI.

Arról, hogy mi lenne, ha a bevándorlásellenes pártok elveszítenék az EP-választást, azt mondta:

Röviden: nagy baj.

Kövér László szerint erre vonatkozóan B-terv nincs, szerinte reális az a feltételezés, hogy az a tendencia, ami egy-két éve elindult, kitart a jövő évi választásokig.

Az emberek elég világosan látják most már Nyugat-Európában, hogy a saját politikai elitjük lebecsüli és semmibe veszi őket.

– mutatott rá. A házelnök arra számít, hogy a választások után az EP új összetétellel kezdi meg működését, s az Európai Bizottság sokkal barátságosabb lesz Magyarország és azon értékek iránt, amelyeket képvisel.

Fordulatnak kell bekövetkeznie, ezen fogunk dolgozni.

– hangsúlyozta a politikus. Kövér László úgy vélekedett, hogy Nyugat-Európában a demokrácia modellje válságban van, a hagyományos pártokhoz képest keresik az alternatívákat az emberek, ezt mutatják a választási eredmények is.

Véleménye szerint mára túlságosan összecsiszolódtak a szereplők, a jobb- és balközép a konszenzuskeresésben odajutott, hogy középen összefonódtak, lényegében eggyé váltak, miközben az élet termeli azokat a kérdéseket, amelyekre nem adnak választ, de az embereket nagyon is foglalkoztatják.

Hülyeségeket beszélnek és intellektuális alkalmatlanságról tesznek tanulságot.

– értékelte az Országgyűlés elnöke azokat az időről időre megjelenő liberális véleményeket, miszerint Magyarországon nincs demokrácia. Majd folytatta: Magyarországon nagyobb mértékben érvényesül a sajtó színessége, a szólásszabadság, mint az úgymond remek demokráciákban.

Arra a felvetésre, nem érzi-e, hogy vannak esetek, amikor túltolják a biciklit, azt mondta, van, amikor úgy érzi, de összességében nincs benne rossz érzés. Az a lényeg, hogy egy politikai mezsgye határvidékén tudjunk mozogni, és szerintem erről nem tértünk le.” – tette hozzá.

Horváth Tamás; 888.hu

Új hozzászólás