Sorra nyerték tavaly a nemzetközi lovasíjász versenyeket a magyarok

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 08., k - 13:19 időpontban

Sorra nyerték tavaly a nemzetközi lovasíjász versenyeket a magyarok Magyar lovasíjászok állnak az IHAA ranglistájának élén

A tavalyi szezonban 32 lovasíjász verseny valósult meg a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (International Horseback Archery Alliance / IHAA) együttműködésével. Ebből 3 zajlott Magyarországon, köztük a legnagyobb, az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság. A Magyar Lovasííász Akadémia Sportegyesület tagjai 6 kihíváson vettek részt, minden esetben dobogós helyezéssel.

Lengyelország volt a legaktívabb szervezésben: 14 versenyt bonyolítottak le a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség jóváhagyásával. Svédországban 6, Franciaországban 5, Magyarországon 3, az Egyesült Királyságban 2, Finnországban valamint Iránban 1-1 lovasíjász versenyt rendeztek.

Pomázon a Magyar Lovasíjász Akadémia SE nyerte el az eddigi legnagyobb lovasíjász verseny rendezési jogát. Júliusban az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságra 25 országból 101 sportoló érkezett, hogy összemérje tudását. Kiváló eredményükkel a magyarok ismét ott álltak a dobogó legfelső fokán. Némethy Zoltán, az akadémia elnöke ekkor úgy fogalmazott: „Sporttörténelmet írtunk!”. Továbbá köszönetét fejezte ki minden önkéntes segítőnek, támogatónak és jelenlévőnek.

Augusztusban az Európai Lovasíjász Nagydíj Sorozat 2. állomását is sikeresen levezényelték Albertirsán az Íjász Útja Iskola - Lovasíjász Egyesület irányításával. Az eseményen 10 országból 43 lovasíjász versenyző ült nyeregbe. A Magyar Lovasíjász Akadémia SE tagjai ekkor is kiemelkedően teljesítettek.

Nem volt ez másként a többi futamon sem. Az akadémia növendékeinek minden esetben sikerült dobogós helyezést elérniük. Ráadásul a Nemzetközi Lovasíjász Szövetség összesített statisztikái alapján koreai, valamint magyar versenyszámban ez idáig Némethy Christoph szerezte a legtöbb pontszámot. A magyar edzőt követi egyik kiemelt külföldi tanítványa, Martin Imbert Franciaországból, majd szintén az akadémiát erősítve Maucha Levente áll a harmadik helyen, mögötte pedig húga, Maucha Ágnes.

Rendkívül hálás vagyok, hiszen a szövetség tagjai, valamint a támogatóink és az önkéntes szervezők nélkül a versenyek sem valósulhattak volna meg. Összetartó közösség vagyunk. A bajnokságok is barátságos hangulatban telnek. Külföldi edzőként azt is látom, hogy a határon túli lovasíjászok szintén egyre jobbak, ugyanakkor nagyon büszke vagyok a hazai tanítványaink teljesítményeire. Jövőre is készülünk nemzetközi táborokkal, valamint versennyel, bízom abban, hogy hasonlóan jó eredményekkel.

– nyilatkozta Némethy Christoph, az akadémia vezetőedzője, aki áprilisban még egy bajnoki címet is bezsebelt Jordániában, a III. Al-Faris Nemzetközi Lovasíjász Bajnokságon.

 

További részleteket az IHAA lovasíjász versenyeiről itt lehet találni,

Magyar Lovasíjász Akadémia SE hivatalos honlapja ide kattintva érhető el!

Új hozzászólás