A leggazdagabb román Orbánt dicsérte

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 09., sze - 15:36 időpontban

Hogy lehet bírálni Orbánt? Ő lenne Európa hitleristája? Egyelőre azt látjuk, hogy Magyarország érdekeit védi, s amikor Brüsszelbe megy, ő legalább talpon marad – nyilatkozta Ion Țiriac hajdani román teniszcsillag a Capital hetilapnak adott interjújában. A Románia leggazdagabb embereként számontartott Tiriac nem először méltatta a magyar miniszterelnököt.

A Főtér.ro beszámolója szerint „nagy sallert osztott ki a román politikai elitnek”, Ion Țiriac hajdani teniszcsillag. A Románia leggazdagabb embereként számontartott egykori sportoló egy lapinterjúban beszélt arról,

Romániának az egyik legnagyobb problémája az, hogy jelenleg nincs olyan kaliberű politikusa, aki talpon tudna maradni az európaiak előtt.

Úgy vélte,

ezzel szemben Orbán Viktor Magyarország érdekeit védi, s amikor Brüsszelbe megy, ő legalább talpon marad.

A Főtér.ro a román Capital hírportált idézi, Țiriac már korábban is dicsérte a magyar miniszterelnököt, akkor a sporttámogatási programot kapcsán, amelynek szerinte már látszanak az eredményei, és amelyet példaként állított a román élsport elé. Tavaly szeptemberben pedig azt állította, hogy a magyar miniszterelnök hajlandónak mutatkozott arra, hogy megszerezze Magyarország számára egy részben általa tulajdonolt tenisztorna szervezési jogait.

Forrás: foter.ro

Új hozzászólás