Miniszterelnöki menza

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 10., cs - 05:21 időpontban

Akkor mindenki megnyugodhat, felesleges is tovább tüntetni, kiderült mi a legnagyobb probléma 2019-ben.

Nem. Már nem a „rabszolgatörvény”, vagy éppen a közmédia a téma, hanem az, hogy menniybe került Orbán Viktor bablevese… Eddig is sejtettem, hogy ez a fenenagy tüntetősdi csak terelés, csak el kell takarni valamit, ami ennék sokkal nagyobb probléma és most ki is derült, hogy mi az igazán nagy baj ezen a 93 ezer négyzetkilométeren. Az, hogy Orbán Viktor füstölt csülkös bablevese, káposztás cvekedlivel 850 forintba kerül. 

Igazuk lehet. Ez valóban égbekiáltó botrány. Eleve, hogy jön a miniszterelnök ahhoz, hogy egyen? Ugye?! És ha már eszik, akkor miért nem falatozik valami sokkal drágábbat. Vagy sokkal olcsóbbat. Egyenesen miért nincs ingyen. Az elmúlt néhány mondatban fellelhető némi zavar, aminek az az oka, hogy nem tudom pontosan eldönteni, mi a baja az ellenzéknek. Az, hogy olcsó, vagy az, hogy pénzbe kerül. 

Mondjuk ez nem is fontos, mert olyannyira elárasztotta az ellenzéki médiát Orbán Viktor bablevese, hogy nemis lényeges mi az oka. Nem is derül ki. Mondjuk azt megszokhattuk, hogy a miniszterelnökkel kapcsolatban két probléma lehet: ha van rajta sapka, akkor az a baj, ha nincs, akkor meg az. 

De mit akarhatnak vajon Orbán Viktor bablevesével? Nyilván az is baj, hogy a Gundel főzi. Már bocsánat, de ki a túró főzzön a miniszterelnökségen? Tán Lévai Anikó? Félreértés ne essék a miniszterelnök neje nyilván kiválóan főz, de hát van annál fontosabb dolga is, minthogy munkaidőben főzzön a férjére, annak kollégáira és vendégeire. Meg amúgy sem szokás ez, hiszen az esztergájos neje sem szalad be a gyárba összeütni a férje bablevesét. 

Mindenesetre az ellenzékiségről sok mindent elmond, hogy Orbán Viktor bablevese uralni tudja a kommunikációt. Mert ugye az immár nyilvánvaló, hogy a túlóratörvényt nem olvasták el, ha megtették volna nem lennének tüntetések. Az étlapig terjed az olvasási és szövegértési képességük. Egyék meg, amit főztek… 

Amúgy meg, ha tényleg az a legnagyobb baj, hogy a miniszterelnök menüje 850 forintba kerül, akkor nyugodjon meg mindenki. Svájc hozzánk képest egy kutyafüle. 

 

Kecskés István; blogstar

Új hozzászólás