Magyarországra telepíti temesvári gyárát a Nestlé

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 11., p - 16:21 időpontban

A Nestlé Románia bejelentette, hogy 2019 májusig megkezdi temesvári gyárának leállítását – olvasható a Business Review-n. A temesvári gyárat 2000-ben vásárolta meg a Nestlé, évente 10 ezer tonna cukrászati és kávéipari terméket állítottak itt elő. Ezzel a romániai élelmiszerpiac meghatározó szereplőivé váltak ottani, 1995-ös indulásuk óta.

A temesvári egység bezárása rendkívül nehéz döntés volt, amelyet részletes elemzés előzött meg.

– nyilatkozta Leszek Wacirz a Nestlé Románia vezetője, majd hozzátette, a Nestlé egy igen gyorsan változó piacon tevékeny, aminek figyelembe kell vennie az új fogyasztói szokásokat, a munkaerőhiányt és a versenyszférát.

A gyárbezárás közel 400 ottani alkalmazott elbocsátásával jár. A Nestlé Regionális Költségkompetencia Központjában dolgozó harminc alkalmazottat nem érinti a gyár leállítása, ők tovább folytatják tevékenységüket egy új helyen a város központjában.

Román lapértesülések szerint a vállalat Magyarországra telepíti át a telephelyet. A magyarországi gyár létesítésének helyszínét egyelőre nem jelentették be. Elképzelhető, hogy a Nestlé olyan kelet-magyarországi megyébe telepíti át gyárát, ahol némileg nagyobb a munkanélküliség az országos, alacsony átlaghoz képest.

Origo nyomán

Új hozzászólás