Marokkói, meleg, hímnős énekes képviselheti Franciaországot az Eurovízión

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 11., p - 16:39 időpontban

Egy marokkói származású, homoszexuális, 19 éves fiatalember, Bilal Hassani képviselheti Franciaországot az Eurovíziós Dalfesztiválon – adja hírül az LCI, akit a Mandiner idézett.

Januárban kerül sor a francia előválogatókra, Hassani nem a legismertebb induló, de az Eurovízióra szánt dala Franciaországban máris a második leghallgatottabb alkotás lett az iTunes-on, csupán Bradley Cooper és Lady Gaga Shallow című dala előzi meg. A YouTube-on pedig hat nap alatt több mint hatmillióan hallgatták meg a dalt.

Bilal Hassani három éve, a The Voice gyerekváltozatában lépett fel, itt példaképe, Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dalát adta elő. A brit X-faktorban is indult, ám hamar otthagyta a műsort. Hassani ezután az internetre fókuszált, komoly követőtábort gyűjtött össze, világsztárok dalait dolgozta fel. Tavaly júniusban, a párizsi Pride előtt bejelentette, hogy meleg, emiatt az interneten zaklatták. Hassani azonban nem hagyja magát, ragaszkodik a hímnős külsőségekhez, az extravagáns parókákhoz. Versenydala, ami a Roi (Király) címen fut, az önelfogadásról, a toleranciáról szól.

 

 

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak idén Tel-Aviv ad otthont, májusban rendezik meg. Fentebb Hassani egy régebbi feldolgozását nézhetik meg.

Borítókép: Cnews

Új hozzászólás