Az ujgurok után, most már más muszlim kisebbségek is fenyegetettek lettek Kínában

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 20., v - 15:45 időpontban

Az ujgurok után, most már más muszlim kisebbségek is fenyegetettek lettek Kínában. - A Foreign Policy cikke

Nemrég kerültek napvilágra információk arról, hogy Xinjiang tartományban ujgur muszlimok millióit tartják átnevelőtáborokban. A legújabb atrocitási hullám viszont már a hui muszlimokat is érinti, akik a legnagyobb muszlim kisebbségnek számítanak Kínában.

December óta egyre többen számolnak be halal-ellenes csoportokól, és hui éttermek ellen elkövetett támadásokról. December közepén több kínai tartomány elkezdte kiszorítani a halal étkezési normákat, mecseteket zárattak be, vagy arra kényszerítik a fenntartókat, hogy alakítsák át őket kínai kommunista stílusúra.

Több, mint 20 millió muszlim él Kínában. A két legnagyobb csoportjuk a huik és az ujgurok, az ellenük irányuló attrocitások és támadások az elmúlt 4 év során drámaian megnőttek.

A kínai vezetés minden vallást igyekszik szoros irányítás alá vonni, a keresztények is elnyomás jeleit tapasztalják, bezáratják a templomokat, betiltják a Bibliák internetes eladását, több papot börtönbe zárnak, és erőszakkal eltüntetik a kereszteket az épületekről. Még a hagyományos kínai vallások, mint a taoizmus és a nem-tibeti buddhizmus is kezd ellehetetlenülni. De a legnagyobb elnyomás az iszlámot célozza.

A 2014-es Kungming városában elkövetett terrortámadás óta, melyben nyolc ujgur terrorista 31 embert gyilkolt meg egy vasútállomáson, új lendületet kapott a Kínában mindig is létező iszlám ellenes fellépés. Ez széleskörű társadalmi támogatottságot ad a kínai vezetés iszlám-, és egyéb vallásellenes intézkedéseinek.

VilagHelyzete

Új hozzászólás