Magyar jelölt nélkül zajlik majd az idei Oscar-gála

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 23., sze - 05:34 időpontban

Közép-európai idő szerint vasárnap délután hozta nyilvánosságra az amerikai filmakadémia a 91. Oscar-díj jelöltjeit. Idén két magyar alkotásért is szurkolhattunk, hogy bekerüljön a szűkített listára: Tóth Barnabás Susotázs és Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című műveiért, amik végül nem szállhatnak ringbe a filmszakma legrangosabb díjáért.  

Tóth Barnabás művének a legjobb rövidfilmek mezőnyében, Milorad Krstic filmjének pedig a legjobb egész estés animációs film kategóriájában volt esélye felkerülni az elit listára. Annak ellenére, hogy ezzel most megtört az utóbbi három év magyar részvétele az Oscar-gálán, - 2016: Nemes Jeles László Saul fia, 2017: Deák Kristóf Mindenkije és 2018: Enyedi Ildikó Testről és lélekről - a két film csapatának így sincs oka sokat búslakodni, hiszen mindkét alkotás már eddig is óriási sikereket ért el.

Az idei listán igazából csak igazán egy meghökkentő meglepetés jelölt található, méghozzá a Marvel-univerzum részét képző Fekete Párduc. Ryan Coogler rendezése ugyan hatalmas közönségsiker lett és még a kritika is egész jól fogadta, de mindezek ellenére sem kellett volna feltétlenül bekerülnie a komolyabb filmek közé.

A teljes cikk itt olvasható!

Új hozzászólás