Miniszteri főtanácsadói munkát vállalt Gyurta Dániel

HungaryFirst küldte be 2019. 01. 29., k - 22:38 időpontban

A korábbi klasszis úszó a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban állt munkába, miniszteri főtanácsadóként többek között a magyar sportdiplomácia erősítése lesz a feladata.

Együttműködési megállapodást írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Testnevelési Egyetem kedden, amely a magyar sportdiplomácia nemzetközi érdekérvényesítésének erősítéséről szól. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződéskötést követően elmondta, a megállapodásnak köszönhetően a sportdiplomácia és a sporttudomány minden eddiginél fontosabb szerepet tölt majd be a magyarok nemzetközi érdekérvényesítésében.

"A világ országai között versenyhelyzet van, amelyben az érdekérvényesítésben is új eszközöket kell bevetni, új erőforrásokat kell használni"

- emelte ki a miniszter, hozzátéve, Puskás Ferenc mellett Görbicz Anita, Hosszú Katinka, vagy a Liu testvérek neve a világ minden pontján ismerősen cseng, ezt a tőkét pedig a külügyminisztériumnak is ki kell használnia. Ebben a munkában fog segíteni Gyurta Dániel, aki már munkába is állt miniszteri főtanácsadóként, erről Szijjártó Péter ejtett szót az ünnepségen.

Olimpiai bajnokunktól nem áll távol a sportdiplomácia, hiszen jelenleg is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának tagja, ezen túl már aktív sportolói pályafutása közben is foglalkozott sportdiplomáciával.

Dorogi László; blogstar.hu

Új hozzászólás