Újra megnyitja kapuit Hazánk legnagyobb virágoskertje

HungaryFirst küldte be 2019. 02. 02., szo - 17:47 időpontban

Nincs szükség arra, hogy külföldre menjünk, Magyarországon is gyönyörködhetünk a csodálatos tavaszi virágokban. Áprilisban megnyitja kapuit Hazánk legnagyobb tavaszi kertje, érdemes megismerned neked is.

Legelőször a fehér és sárga nárciszokat tekinthetjük meg, majd április közepétől a szebbnél szebb tulipánokban is gyönyörködhetünk, amik csodálatos színekben pompáznak.

 

Újra megnyitja kapuit Hazánk legnagyobb virágoskertje

 

A nem mindennapi magánkert Kecskemét napsütötte homokvidékén jött létre, egész pontosan hat évvel ezelőtt. A 2010-ben létrejött kert tulajdonosa végre úgy döntött idén, hogy közszemlére teszi ezt a csodát. A kertben láthatunk egy csodálatosan kialakított kerti tavat, és utak vezetnek végig a nem mindennapi hagymás növények között.

A kert összesen 16 000 négyzetméteres területen fekszik, a tulajoknak sikerült egy olyan tájképi jellegű kertet létrehozni, ahol vízfelületek, utak, íves ágyások, kisebb-nagyobb dombok osztják fel a kertet különböző részekre, melyek mindegyike a család kényelmét, pihenését, feltöltődését szolgálja. További részletek a következő oldalon.

A kertben eszméletlenül jól érzik magukat a tavaszi hagymások, hihetetlen, de az évek során több százezer hagymás növény került elültetésre, természetesen legnagyobb számban nárciszokat és tulipánokat láthatunk. Ennek az is az egyik oka, hogy a tulajdonos számára a tulipán a legkedvesebb növény, így a kezdetektől ezzel a növénnyel töltötték fel a kertet. A tulajdonos egyébként felvette a kapcsolatot a világ összes neves tulipántermesztőjével, és nemesítővel, és minden fellelhető tulipánból vásárolt pár darabot, de volt olyan cég is, amely megajándékozta őt 40 000 tulipánhagymával.

 

Újra megnyitja kapuit Hazánk legnagyobb virágoskertje

 

A kert minden évben más-más arcát mutatja, hisz a fajták évente változnak. A nárciszok virágzása idején fehérbe és sárgába öltözik a kert, hogy aztán pár hét múlva átadja helyét az ezer színben pompázó tulipánoknak.

Tavaly ősszel 120.000 db tulipánt ültettek. Az idei évben úgy döntött a tulajdonos, hogy ezt a rengeteg szépséget nem szabad tovább titokban tartania, meg kell mutatni a természet szépségei iránt fogékony embereknek is, ezért megnyitja a kapukat a látogatók előtt. A fotók a kert tavalyi állapotát mutatják. Az idei évben a nárciszok vannak túlsúlyban. A kert előre meghirdetett látogatási időpontjai beteltek, így egyelőre nincs mód a kert további személyes megtekintésére.

Új hozzászólás