Ma a magyar iskola megszüntetése mellett döntöttek Óbecsén

Mákossüti küldte be 2019. 02. 07., cs - 20:14 időpontban

Az iskolahálózati javaslat kidolgozásával megbízott óbecsei községi munkacsoport   ma többségi szavazattal azt javasolta, hogy bezárják az  óbecsei Alsóvárosban működő Petőfi Sándor Általános Iskolát, amely tanulóinak zöme magyar nemzetiségű – közölte az óbecsei televízió.

A munkacsoport nyolc tagja igennel szavazott, hárman ellene, és egy tartózkodott a szavazáson. Suzana Đukić, a munkacsoport koordinátora elmondta, hogy ez a szerv „csupán  a szerb kormány rendeletében előírt iránymutatások és kritériumok alapján cselekedett“.

A munkacsoport azt is javasolta, hogy az Óbecse község területén található többi (egyébként szerb többségű) általános iskola továbbra is zavartalanul működjön.

Az óbecsei televízió szerint a Petőfi Sándor Általános Iskolát több mint valószínű, hogy középiskolai kollégiummá átalakítják – már, persze, ha megengedjük nekik ezt. Kedves Olvasóink, amennyiben még nem tették meg, a tanintézmény megmaradásáért indított petíciót online formában IDE kattintva tudják aláírni.

delhir.info

Új hozzászólás