Az ATV Karácsony nácizását bagatellizálta

Mákossüti küldte be 2019. 02. 11., h - 05:17 időpontban

Szánalmas volt hallgatni, ahogy a szombat esti ATV Civil a pályán című műsorban mosdatták Karácsony Gergelyt, aki volt képes azt mondani a Hír Tv-ben, hogy aki zsidó képviselőket listáz, ahogy azt a jobbikos Gyöngyösi Márton akarta anno, az nem náci.

A műsor valamennyi szereplője tudta, hogy de, ez bizony színtiszta nácizmus, vállalhatatlan, mocskos beszéd, amelynek a gazdáját azonnali hatállyal ki kellene iktatni a közéletből, de ezt még véletlenül se mondta senki. Az ellenkezőjét annál inkább. Lattmann Tamás, aki ráadásul egy baloldali miniszterelnök-jelölt is volt tavaly április előtt a következőket mondta: „Kicsit hadd védjem meg Karácsony Gergőt a Hír Tv-s interjú tekintetében. Sokkal jobban kellett volna kezelni a helyzetet, de személy szerint nem az ő személyes hibájának tartom, hogy az interjú ilyen rosszul sikerült. Annak is látom, de lássuk be, hogy ez az egymásra tolt, a szélsőjobb rátolódik a balközépre egy olyan politikai helyzet áll elő, amit amúgy is baromi nehéz kezelni.” A baloldal kedvenc közvéleménymanipuláló közvéleménykutatójának, a Publicus Intézet ügyvezetőjének, Pulai Andrásnak pedig ez volt az álláspontja: „HírTv ben elszenvedett katasztrofális vereség nagyon gyorsan el fog múlni. És a történelem a sikerekre fog emlékezni, amelyeket a felek közösen értek el.” Mindketten elismerték tehát, hogy katasztrofális vereség volt, ami természetesen nem a vereség miatt tűrhetetlen, mert ilyen előfordul. A vereség a náci tartalom miatt tűrhetetlen. Ennek ellenére a műsor résztvevői nem a közéletből kifelé vezető ajtót mutattak Karácsony Gergelynek, hanem mentegetni próbálták. Nyilván a Jobbikkal való összefogással az esetleges győzelemmel megszerezhető pénz és hatalom reményében.

 

Az ATV Karácsony nácizását bagatellizálta
A műsor résztvevői nem a közéletből kifelé vezető ajtót mutattak Karácsony Gergelynek (képünkön), hanem mentegetni próbálták (Fotó: hvg.hu)

Azt gondolom, a tisztánlátás kedvéért érdemes felidézni, mi is történt a Hír Tv stúdiójában.

„Földi-Kovács Andrea: Aki zsidó képviselőket listáz, arra ráillik a náci jelző?

Karácsony Gergely: Azt gondolom, hogy ez egy durva megfogalmazása annak, ami történt.

FKA: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal, aki zsidó képviselőket listázna?

KG: Gyöngyösi Márton nem zsidózott az elmúlt időszakban és nem listázná a zsidó származású embereket.

FKA. Bocsánat, ön azt mondta, hogy azok, akikre ezt a jelzőt használta, távoztak a pártból. Arra sem válaszolt még, hogy nácinak minősülnek-e, akik zsidó képviselőket listáznak?

KG: Ez egy nagyon rossz hagyomány. Egyébként nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus lenne.

FKA: Nem nácizmus ön szerint zsidó képviselőket listázni?

KG: Nem.”

Azt gondolom, erre nem elég azt mondani, hogy katasztrofális vereség. Itt nem lehet már arról beszélni, hogy Karácsony milyen sikereket fog elérni a jövőben baloldali vezetőként bármilyen választáson. Ilyen helyzetet csak úgy lehet megoldani, ahogy G. Fodor Gábor a 888-nál tette. Egyik munkatársáról, Oláh Gellértről közölt karlendítéses fotót a Zsúrpubi, ami éppen olyan, mint a náci köszöntés, amilyennel Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége „szórakoztatta” a násznépet az esküvőjükön. Nos, G. Fodor elfogadta munkatársa lemondását, amit még az ominózus felvétel megjelenése napján benyújtott neki Oláh Gellért.

Minden más megoldás szégyen! Karácsonytól éppúgy, mint a jobbikosoktól, meg azoktól, akik a hatalomért, a pénzért mindent elkövetnek a szerecsenmosdatás terén.

Horváth K. József; blogstar

Borítókép: MTI

Új hozzászólás