"Az oroszok már a küszöbön vannak" - legalábbis az USA szerint

Mákossüti küldte be 2019. 02. 11., h - 05:36 időpontban

"Az oroszok már a küszöbön vannak" - legalábbis az USA szerint, mely azt követeli Németországtól, használja fel tőkesúlyát, hogy a Kreml-t kívül tartsa.

Az amerikai nagykövet szerint Berlinnek még többet kellene fegyverkezésbe fektetnie. De Moszkvában úgy hiszik, hogy Németország nem fog bedőlni egy ilyen zsarolásnak.

Németország jelenti a tőkesúlyt Oroszországgal kapcsolatban. Képzeljék el, hogy Merkel kancellár felállt volna és azt mondja: 
"Az orosz viselkedés miatt, a rosszindulatú gonosz tettek miatt nem tudunk nagyobb befolyást adni nekik azzal, hogy megvesszük az energiájukat." - mondta Richard Grenell, a múlt évben Németországba kinevezett karrierdiplomata a Welt am Sonntag újságnak.

A jelenlegi Fehér Ház vezetése folyamatosan sürgette eddig is Angela Merkel kormányát, hogy korlátozza vagy állítsa le a Nord Stream-2 (Északi-áramlat-2) gázvezeték-projektet, amely az idei év végén várható.

Eddig Németország, mint az orosz gáz legnagyobb EU-fogyasztója szilárdan állt és inkább a politikát tartotta távol a projekttől, még akkor is, ha az európai tisztviselők és Párizs azzal fenyegetett, hogy az elmúlt hónapban új korlátozásokat rónak ki rá.

Az Egyesült Államok(at kézben tartó háttérhatalom.. - szerk. megj) szerint
"a keleti fenyegetésnek egy egyesítő tényezőnek kellene lennie a fegyverkezéshez" és persze az amerikai érdekek kiszolgásához.

Forrás: rt.com

Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete

Új hozzászólás