Az ellenzék rosszat akar a magyaroknak, a jót csak hazudja

Mákossüti küldte be 2019. 02. 12., k - 08:04 időpontban

Egy hét múlva kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, amiben várhatóan szintén nem lesz sok köszönet. Az európai parlamenti választási kampány még május 26-ig javában tart, ha tetszik csak most fog igazán felpörögni, aminek az Országgyűlés plenáris ülése valószínűsíthetően az egyik kiemelt küzdőtere lesz.

Orbán Viktor még be sem fejezte vasárnap korszakos évértékelő beszédét, benne a családok kiemelt támogatásának újabb óriási jelentőségű döntéseivel, amikor Gréczy Zsolt DK-s képviselő már a miniszterelnök várbeli rezidenciája előtt pocskondiázta néhány száz fős hallgatósága előtt a kormányfőt és a köztársasági elnököt. Az olyan képtelenségeket, miszerint „győzni fogunk”, mert „mi vagyunk többen” és mert „nekünk van igazunk” azért fölösleges részletezni, mert ezek a nyilvánvaló hazugságok csak arra jók, hogy lázítsák az embereket, hergeljék a kormány ellen, hátha lesz egyszer belőle valamiféle erőszakos kormánybuktatási kísérlet.

Az ellenzék rosszat akar a magyaroknak, a jót csak hazudja
Orbán Viktor még be sem fejezte vasárnap korszakos évértékelő beszédét, benne a családok kiemelt támogatásának újabb óriási jelentőségű döntéseivel, amikor Gréczy Zsolt DK-s képviselő már a miniszterelnök várbeli rezidenciája előtt pocskondiázta néhány száz fős hallgatósága előtt a kormányfőt és a köztársasági elnököt (Fotó. Hír Tv)

Hiszen ki tud annál többet az emberek javára tenni, mint amit Orbán Viktor a nemzet demográfiai fejlesztése, a családpolitika támogatása terén vasárnapi évértékelőjében bejelentett. Ha ugyanis Gréczyéknek volna igazuk, akkor nem kellene tízmilliós kedvezmény a fiatal anyáknak, fölösleges lenne a kibővített csok, a falusi fiataloknak testreszabott támogatási rendszer, a négygyerekes nők szja-fizetésének eltörlése, gépkocsivásárlási kedvezmény nagycsaládosoknak, külföldi nyelvtanulási lehetőség államköltségen és sorolhatnám tovább. Ezeket Gréczyéknek nyilván eszükben sem jutna megadni az embereknek, ám mivel szerinte ők vannak többen, ez így lenne helyes, erre az emberek, az ő támogatói nyilván nem is szavaznának. Esetükben a népességfogyást nem családpolitikai fejlesztésekkel, hanem migránsokkal kellene rendezni, hogy előbb utóbb épp úgy pusztulhasson Magyarország is, ahogy a Nyugat több helyen már megkezdte ezt a fajta leépülést.

Abban azért joggal lehet bízni, az ellenzék képtelen lesz a parlamentben megakadályozni, hogy ezekből a kormányfői javaslatokból végrehajtható jogszabály szülessen. Ahogy abban is, hogy a december 12-ikei minősíthetetlen és erőszakos fellépésüknek következményét, Kövér László házelnök szigorú pénzbüntetésre tett javaslatát is módjában lesz megszavaznia a Tisztelt Háznak. Sajnos valószínűnek látszik, hogy a választásokig napirenden lesznek a cirkuszok az ülésteremben, ha csak nem hoz a kormánykoalíció olyan szabályokat, amelyekkel további szigorításokat léptet életbe. Bár a tervezett pénzbüntetések a jelenlegi szabályok szerint adható maximumot jelentik, sokak szerint ez még mindig aránytalan azzal a magatartással, amely legutóbb a magyar alkotmányos rend megzavarása ellen irányult.

Emlékezhetünk, a 2006. október 23-ikai rendőrterror után hogyan reagált a fideszes ellenzék Gyurcsány parlamenti beszédére. Egyszerűen felállt és az akkori kormányfőt mély megvetéssel kísérve kiment a teremből. Eszébe sem jutott, hogy megzavarja a parlamentarizmust, hogy megszegje a demokrácia alapjainak szabályait.

A jelenlegi ellenzéknek viszont eszébe sem jut, hogy betartsa azokat. Mert ahogy Orbán Viktor mondta, ezek talpig úriemberek. De csak „Talpig, no de onnan fölfelé…”

Parázs időszak veszi tehát kezdetét a hétfői parlamenti üléssel. Talán az ellenzéktől várható újabb mocsokáradattól számos baloldali szavazónak is elmegy a kedve s észreveszi, hogy Orbán Viktor pártállásra való tekintet nélkül minden magyar embernek jót akar és jót is cselekszik.

Az ellenzék pedig rosszat, csak ennek az ellenkezőjét hazudja.

Horváth K. József; blogstar

Új hozzászólás