Magyarellenes kijelentéseket tett a Dinamo Bucuresti elnöke

Mákossüti küldte be 2019. 02. 13., sze - 12:10 időpontban

A román bajnokságban induló, az országban élő magyarok körében igen népszerű Sepsi csapatát hétről-hétre nézőtéri atrocitások érik. Az elmúlt hónapokban többször is magyarellenes transzparenseket raktak ki a Dinamo Bucuresti szurkolói – írja az Alfahír.

A Dinamo szurkolói folyamatosan szidták a magyarokat a múlt heti Sepsi OSK elleni mérkőzésen. A székely klub közleményben tiltakozott a kirekesztő megnyilvánulások miatt. Alexandru David, a Dinamo elnöke az eset után a gsp.ro oldalnak nyilatkozott, ahol a következőket mondta:

Sepsi fogja magát és költözzön el Magyarországra, senki nem tartja itt őket. Mit gondolnak Sepsiszentgyörgy egy más ország? Téves. Ez itt Románia.

Alexandru David a múlt heti mérkőzésen történt balhéért a Sepsiszentgyörgyöt hibáztatja. A Dinamo elnöke szerint az, hogy Székelyföldön székely zászlók lobognak és a hangszórókból a Székely Himnusz szól színtiszta provokáció. A román klubvezető a Sepsi elnökének is üzent nem túl stílusosan:

Bokor úr ismeri a román alkotmány első cikkét, amely szerint Románia független, területileg egységes és oszthatatlan állam. Ha ez zavarja őt, mint az ország állampolgárát, akkor költözzön el.

A Sepsi OSK csapata egyébként ebben a szezonban rendkívül jól teljesít, jelenleg a hatodik helyen áll a román pontvadászatban.

Új hozzászólás