Magyar aranyérem a nemzetközi szakácsversenyen

HungaryFirst küldte be 2019. 03. 15., p - 16:26 időpontban

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója nyerte meg az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A megmérettetés második és harmadik helyén szlovén hallgatók végeztek.

A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt 2010-ben hívták életre. Célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, főképp a halak élővilágának megőrzése. A tavalyi nagy sikerek után idén is a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK) adott otthont a rangos nemzetközi versenynek, amelynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak.

Magyar aranyérem a nemzetközi szakácsversenyen
Tim Guadanigno, Pacsai Martin, Jure Dretnik. Fotó: Budalesti Gazdasági Egyetem

Az idei versenyen 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató – Pacsai Martin és Tóth Attila – mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanabból az alapanyagokból, fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, majd élőszóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek. Az első három helyezett:

1. helyezett: Pacsai Martin, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Magyarország

2. helyezett: Jure Dretnik, College of Hospitality and Tourism Maribor, Szlovénia

3. helyezett: Tim Guadanigno, Higher Vocational College for Hospitality and Tourism Bled, Szlovénia

Pacsai Martin profi étele az akasztói sziki ponty, homárhab, csicsóka és kapor, a háziasszonyi étele pedig posírozott ponty volt rántott sütőtökkel és citrusokkal. A kelet-európai döntő első helyezettje meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, amelyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.

Forrás: Táfelspicc; origo.hu

Új hozzászólás